Ομιλία με θέμα τη ζωή και το έργο του Καποδίστρια.


Ομιλία με θέμα τη ζωή και το έργο του Καποδίστρια, βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής. Η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί είχε ως τίτλο "Ο Καποδίστριας αυτοβιογραφούμενος" με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Κώστα Σταμάτη, ωστόσο ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, εμπόδισε τον κύριο Σταμάτη να παρευρεθεί στην ομιλία.

Έτσι το θέμα άλλαξε, όπως και ο κεντρικός ομιλητής, που για τις ανάγκες της εκδήλωσης αυτό το ρόλο έλαβε ο κύριος Γιώργος Μουτσάτσος πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου της Κυψέλης. Η ομιλία του κυρίου Μουτσάτσου ήταν βασισμένη σε πηγές ιστορικών στοιχείων για τη ζωή και το έργο του Καποδίστρια. Μετά το τέλος της ομιλίας του ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκομένους για το ρόλο του Καποδίστρια και τον τρόπο διακυβέρνησης του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Ανδρέας Αποστολίδης και Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" κύριος Βασίλης Μουσουλέας, ο εικαστικός κύριος Νεκτάριος Κοντοβράκης καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.