1ο Φεστιβάλ Νεολαίας. "Δράσε. Μην Εξαρτάσαι".


Με το μήνυμα "Δράσε. Μην Εξαρτάσαι", πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα 27 και 28 Ιουνίου το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, η "Μέριμνα Ζωής" κατά της εξάρτησης και η εταιρεία "Super Market Κρητικός". Το Φεστιβάλ Νεολαίας, περιελάμβανε μία σειρά από εκδηλώσεις, που είχαν ως σκοπό τη συμμετοχική δραστηριότητα των νέων του νησιού με επίκεντρο την ενημέρωση για την μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών, κατά της εξάρτησης, αλλά και τη διασκέδαση και ψυχαγωγία, με μία σειρά από πλούσιες δραστηριότητες που επιφύλασσαν οι διοργανωτές του.


Η έναρξη των παράλληλων εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, που αποτέλεσε και το σημείο αναφοράς των περισσοτέρων δράσεων. Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου μέχρι την περιοχή του Φάρου, με ανοιχτή συμμετοχή αποτέλεσε μόνο το "ζέσταμα" για όλα όσα θα ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι γυμνάστριες κυρίες Ευαγγελία Ρεκλείτου από το γυμναστήριο Nama και Φωτεινή Μπήτρου από το γυμναστήριο Κούρος, ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Σαρωνικός, αλλά και αθλητές από τον Ο.Α.Κ. Αίγινας, που όπως ήταν φυσικό δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης, κάνοντας την διαδρομή σε ελάχιστο χρόνο! Για όσους συμμετείχαν ακολούθησε κλήρωση τριών ipod.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από το βραδινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.


Από την πρώτη στιγμή της έναρξης του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου βρέθηκε και ο κύριος Άγγελος Κρητικός, ένας εκ των ιδιοκτητών της αλυσίδας "Super Market Κρητικός". Ο ίδιος έδειχνε φανερά ενθουσιασμένος, που επιτέλους αυτό το Φεστιβάλ ξεκινούσε στην Αίγινα. Μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε ότι επιθυμεί αυτό το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για το νησί και ότι η εταιρεία του θέλει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία της Αίγινας, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη, που τόσα χρόνια έχουν δείξει οι κάτοικοι του νησιού στα καταστήματα της. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ και ειδικά του φορείς του νησιού, τονίζοντας ότι τώρα που έγινε το ξεκίνημα, τα "Super Market Κρητικός" θα βρίσκονται πάντα με προσεγμένες δράσεις κοντά στους κατοίκους της Αίγινας. Αναφορικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών ο κύριος Άγγελος Κρητικός έδειξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας, ότι το πρόβλημα πρέπει να αναδειχθεί στις πραγματικές του διαστάσεις ώστε να βρεθούν λύσεις και συμπλήρωσε ότι το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας είναι το ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θέλοντας να κινητοποιήσει τους φορείς του νησιού, ώστε μέσα από την σωστή ενημέρωση να προκύψουν λύσεις. Παρών καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ο διευθυντής marketing της εταιρείας κύριος Παναγιώτης Βιρβιλιός



Στο ίδιο πνεύμα και η κυρία Αναστασία Ψωμιάδη, από την Apson, εταιρεία για το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Super Markets Κρητικός, δήλωσε ενθουσιασμένη με την προοπτική δημιουργίας ενός θεσμού στο νησί που θα αφορά την νεολαία του και θα εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με πρωτοποριακές ιδέες και δράσεις. Ο αντιδήμαρχος κύριος Ιωάννης Πούντος βρέθηκε στις περισσότερες εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Δήμο της Αίγινας, ενώ για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, παρόν ήταν ο πρόεδρός του κύριος Κωνσταντίνος Βογιατζής.


Στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας υπήρχαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως έκθεση φωτογραφίας, έκθεση digital art από τον Μάνο Γεράνη, παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, περίπτερο της Μ.Κ.Ο. "Μέριµνα Ζωής" κατά της εξάρτησης, ράμπα για επίδειξη scate και bmx, μαθήματα graffiti, βιωµατικά εργαστήρια για παιδιά δηµοτικού και εφήβων για ενηµέρωση κατά των ναρκωτικών και άλλα.

Ωστόσο τη μερίδα του λέοντος έκλεψε όπως ήταν φυσικό το βραδινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή φορέων του νησιού όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, το γυμναστήριο Κούρος, το Γυμναστήριο Nama, ο Ερασιτεχνικός Σύλλογος Αίγινας Καράτε - Wado του κυρίου Παύλου Μπήτρου με τους νεαρούς μαθητές του που ενθουσίασαν το κοινό.


Κατά την παρουσίαση του βραδινού προγράμματος του Φεστιβάλ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, αλλά και ο κύριος Άγγελος Κρητικός, ενώ την παρουσίαση συντόνιζε η υπεύθυνη της εταιρείας Apson κυρία Αναστασία Ψωμιάδη. Το κοινό με πολύ καλό βαθμό προσέλευσης απόλαυσε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, επιδείξεις αυτοάμυνας, scate, bmx και τα κόλπα ενός ζογκλέρ.

Το πρωί της Κυριακής έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα ένας μικρός ποδηλατικός γύρος ο οποίος ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, έφτασε μέχρι την περιοχή του Φάρου και επέστρεψε στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και κληρώθηκαν τρία ποδήλατα για όσους πήραν μέρος σε αυτόν (συμμετείχαν περίπου σαράντα ποδηλάτες).


Την οργάνωση του Φεστιβάλ έφερε σε πέρας η εταιρεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Apson με υπεύθυνη την Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Aegina Portal και οι εφημερίδες Νέα Εποχή, τα Νέα Πειραιά και Σαρωνικού και η Φωνή της Αίγινας. Την ηχητική κάλυψη και το φωτισμό του Φεστιβάλ ανέλαβε η εταιρεία ΗχοΟπτική.

Το Φεστιβάλ με αυτή την πρώτη του παρουσία έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει στο μέλλον έναν καλό θεσμό για το νησί, αρκεί κάποιες από τις επιλογές να είναι περισσότερο προσεγμένες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα βιωματικά εργαστήρια είχαν μηδενική συμμετοχή, ενώ πολύ μικρή συμμετοχή είχε και η ημερίδα με θέμα: "Η αντιµετώπιση των ναρκωτικών στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας" που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png