Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Εκδήλωση με θέμα τους Έλληνες της Βενετίας.


Ακόμα μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε το Ίδρυμα Καψάλη την Παρασκευή 3 Ιουλίου  έχοντας ως θέμα τους  Έλληνες  της Βενετίας. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μαντάς, μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν δεξιοτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές από το συγκρότημα "Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης Λίνα Λαβούτα-Μαντά", που μετέφεραν στο κοινό παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα Κύθηρα και την Κέρκυρα.

Στο video που ακολουθεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος κύριος Δημήτρης Καψάλης μιλάει στο Aegina Portal.


Κεντρική  ομιλήτρια ήταν η κ. Χρύσα Μαλτέζου, Διευθύντρια του ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Η κ. Μαλτέζου σκιαγράφησε γλαφυρά το προφίλ των Ελλήνων της Βενετίας και το πόσο εκείνοι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής και στην διατήρηση της βυζαντινής παράδοσης. Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η παρουσίαση του Ινστιτούτου από την κ. Μαλτέζου καθώς πρόκειται για το μόνο ελληνικό επιστημονικό ινστιτούτο που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, αποτελώντας χώρο ακαδημαϊκών ανησυχιών για πολλούς μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς Έλληνες φοιτητές.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την ομιλία του κυρίου Μαντά.


Από την, καθιερωμένη πλέον, εκδήλωση του  ιδρύματος της πρώτης Παρασκευής του Ιουλίου δεν θα μπορούσε να λείπει και η επίσης καθιερωμένη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν στο μάθημα της ιστορίας.



Λίγο  πριν την εκδήλωση, την παράσταση  έκλεψε η ομάδα χορευτών που χόρεψε παραδοσιακό ιταλικό χορό ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την ομιλία της κυρίας Χρύσας Μαλτέζου.


Τη βραδιά έκλεισε με ευχαριστήριο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Καψάλη. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η όλη εκδήλωση βρισκόταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση. 

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png