Γιορτή για τα παιδιά και τους γονείς τους στην κατασκήνωση του Τούρλου.


Και φέτος η γιορτή λήξης της πρώτης περιόδου στις εγκαταστάσεις της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης στην περιοχή του Τούργλου στην Βαγία, γέμισε με χαρά και αισιοδοξία όσους την παρακολούθησαν. Η εκδήλωση έγινε μέσα σε άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα την Κυριακή το απόγευμα, σε χώρους γνώριμους στους περισσότερους, αφού η κατασκήνωση του Τούρλου ήταν και παραμένει ένα σημείο αναφοράς ευτυχισμένων καλοκαιριών για αρκετές γενιές. Γονείς που και οι ίδιοι πέρασαν τις μαγικές στιγμές αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας κάποια χρόνια πριν, ήρθαν χθες ως θεατές για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους επί σκηνής, να τα θαυμάσουν, να τα χειροκροτήσουν και να γελάσουν με το αστείρευτο χιούμορ των σκερτς που διαδέχονταν το έναν το άλλο μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του εκπαιδευτικού κυρίου Γεωργίου Μπήτρου, αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος έκανε αναφορά στον τρόπο που οι αξίες της κοινότητας της κατασκήνωσης επιδρούν στα παιδιά. "Αυτή η κατασκήνωση και κάθε κατασκήνωση είναι παρέμβαση στον ατομοκεντρικό τρόπο ζωής. Στην ατομικιστική συμπεριφορά, που εθίζουμε ακόμη και τα μικρά παιδιά" είπε ο κύριος Μπήτρος επικεντρώνοντας στην ουσία της ζωής στην κατασκήνωση. Η φετινή κατασκήνωση είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Απόστολου Παύλου.

Στην εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιόνιδος και Τροιζηνίας κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Βαθέος κύριος Κασιμάκης, αλλά και γονείς και συγγενείς των παιδιών που έμειναν φανερά ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο της γιορτής.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png