"Περί γυναικών και άλλων δαιμονίων". Εικαστικό happening.


Δελτίο Τύπου
Η "Δαχτ διοργανώνει Το Σάββατο 1η Αυγούστου ένα εικαστικό happening με έμφαση την μόδα. Ρούχα νέων σχεδιαστών από τις συλλογές μας θα φορεθούν από γυναίκες όλων των ηλικιών που θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από φωτογραφίσεις προκειμένου να ενσαρκώσουν ρόλους-πρότυπα που έχουν αποδοθεί στις γυναίκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ιστορία της τέχνης  κατακλύζεται από εικόνες γυναικών. Πορτρέτα ανώνυμων και επώνυμων γυναικών, γυναίκων που έμειναν παγιδευμένες σε πρότυπα, ρόλους και στερεότυπα που ορίζει η εκάστοτε εποχή. Ας πάρουμε τη λέξη βασίλισσα που την συναντούμε ευρέως στην καθημερινή μας ζωή: βασίλισσα μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με πολλούς τίτλους ή η βασίλισσα της ομορφιάς-νικήτρια των καλλιστείων, ή η βασίλισσα των μελισσών και φυσικά η βασίλισσα του σκακιού. Η εικόνα είναι ένα βλέμμα που έχει απεικονιστεί, η επαναληφθεί, απομονωμένο από τόπο και χρόνο φτιαγμένη πάντα από τον άνθρωπο. Παραπέμπει σε κάποια ιδιότητα ανάλογα με το πώς θέλουμε εμείς να την ερμηνεύσουμε.

Σκοπός μας ήταν να παίξουμε με αυτούς τους διαχρονικούς ρόλους τους οποίους και έχουν υιοθετήσει οι γυναίκες άθελα ή θελημένα. Ν α φλερτάρουμε με κάποιους τολμηρά, να αντιπαραθέσουμε στοιχεία ή και να αστειευτούμε δημιουργώντας τις δικές μας εικόνες αιχμαλωτίζοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η δαχτυλήθρα είναι μια μικρή γκαλερί μόδας που εδρεύει στην Αίγινα και φιλοξενεί δημιουργίες νέων ανερχόμενων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο με σκοπό να προκαλέσει τους επισκέπτες να αναπτύξουν καινούριες απόψεις για τα ρούχα και τον ρόλο τους. Λιτότητα και  μινιμαλισμός χαρακτηρίζουν τις συλλογές μας καθώς το ρούχο μετατρέπεται σε κόνσεπτ.

Στην έκθεση φωτογραφίας θα δείτε ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα από τους παρακάτω σχεδιαστές:

Alexia Kirmitsi / Ioli Michalopoulou / Barbara I Gongini / Reality Sudio  / Two in a Gondola/Faidra Fragouli / White delight/ Laqone  / Κυρικακή Κόστα / Zooms / Viveka Bergstrom/ Ghislaine Dantan / Teeter Totter / Vlieger & Vandam

Φωτογραφία: Βασιλική Ταντάουι

H ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών είναι μια χορηγία από την 3η Διάσταση-γραφικές τέχνες

Το μακιγιάζ και η περιποίηση όλων των συμμετεχόντων έγινε με πολύ αγάπη από την Μίρκα Βερβίτα και την Βιβή Χατζίνα

Συμμετέχουν: Βίκυ Αλυφαντή, Έφη Βαλάσκα, Μίρκα Βερβίτα, Α.θανασία Γαρουφαλιά, Ελένη Γαρουφαλιά, Μάγδα Γεωργιάδου, Ρίτα Γεωργιάδου, Ελένη Γιωτάκη, Ηλέκτρα Γιωτάκη, Μαρία Γκίκα, Άννα Θεοχαράκη, Φωτεινή Κάτσα,  Αγγέλα Μαρτή, Σωζία Μαρτή, Μαρίνα Μενδρινού, Αργυρώ Ρεκλείτου, Ειρήνη Σαριμούτσου, Μάγδα Τερζίδου, Μαριέτα Τζινιέρη

Διάρκεια Έκθεσης 1-20 Αυγούστου

Ωράριο Λειτουργίας Τρίτη Σάββατο 10.00-14.00 και 18.30 -22.30 Κυριακή 18.30-22.00 Δευτέρα κλειστά


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png