Εκδήλωση για την Πρωτοχριστιανική Αίγινα.


Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" με θέμα την Πρωτοχριστιανική Αίγινα. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αιγινητών Αγίων, Άγιος Θωμάς στο Λιβάδι. Την εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης, προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, παρουσιάζοντας το θέμα και τους ομιλητές. Αναφορά στην Πρωτοχριστιανική Αίγινα έκανε ο κύριος Τσουραφούλης, φιλόλογος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο κύριος Κεσέν Συράκος - Ιωάννης από το Ποντιφικιανό Ινστιτούτο Χριστιανικής Αρχαιολογίας Ρώμης.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όχι ευρέως γνωστά και τα οποία δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο τη σημαντική θέση που διατηρούσε η Αίγινα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το βαπτιστήριο στην περιοχή της "Παναγίτσας" το οποίο καλύπτονταν από ψηφιδωτές παραστάσεις. Καταστράφηκε όταν έγιναν έργα στην περιοχή, η εικόνα του όμως είναι άγνωστη στους πολλούς. Εντυπωσιακό επίσης το γλυπτό που αναπαριστά τον Ιησού ως Ορφέα, αλλά και εικόνες από τα ευρήματα κτισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ως ναοί κατά την Πρωτοχριστιανική περίοδο στην Αίγινα. Στο video που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζοντα πολλά στοιχεία, τόσο για τα μνημεία, όσο και για τη δράση των Αιγινητών Αγίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png