Εκδήλωση του περιοδικού "Η Αιγιναία" για τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη.


Με τη γνώση που πηγάζει από την ερευνητική διείσδυση στο παρελθόν, την αγάπη για τη διατήρηση της παράδοσης και το βλέμμα στραμμένο σε σχέδια και δυνατότητες που ξετυλίγονται στο μέλλον, τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Η Αιγιναία", συνδιοργάνωσαν μαζί με τους "Φίλους Ξύλινων Σκαφών και Ναυτικής Παράδοσης", μια βραδιά αφιερωμένη στα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη. Αιτία το 16ο τεύχος του περιοδικού, που είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη, την αλιεία και τη θαλάσσια οικονομία της Αίγινας. Σημείο συγκέντρωσης των φίλων των παραδοσιακών σκαφών, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού στο κεντρικό λιμάνι.


Κάτοικοι και παραθεριστές της Αίγινας, που τίμησαν και με το παραπάνω την εκδήλωση με την παρουσία τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραδοσιακά σκάφη σε κλίμακα, να δουν εικόνες από παραδοσιακά σκάφη μέσω ηλεκτρονικής προβολής και να διασκεδάσουν με την εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό για το περιοδικό "Η Αιγιναία", ο κύριος Γιώργος Μπόγρης, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Νίκος Καβαλιέρος, απόστρατος ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη της διατήρησης της ναυτικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, μέσα από τη διαφύλαξη των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο πρόεδρος των Φίλων Ξύλινων Σκαφών και Ναυτικής Παράδοσης κύριος Αλέξης Κράους ο οποίος μίλησε για τους στόχους του συλλόγου, αλλά για τη αξία αυτών τον πρωτοβουλιών στη διατήρηση της φυσιογνωμίας και της ανάπτυξης ενός νησιού όπως η Αίγινα.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακή μουσική και κεράσματα από το μπουφέ που οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης είχαν φροντίσει να υπάρχει εκεί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png