Σύλλογος Κλασσικού Οχήματος Αίγινας. Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη διοργάνωση rally.


Κάτι που για κάποιους ήταν ένα όνειρο ετών, ενώ για κάποιους άλλους απλά έμοιαζε απραγματοποίητη προσδοκία, υλοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί από το νεοσύστατο Σύλλογο Κλασικού Οχήματος Αίγινας, ο οποίος διοργάνωσε το πρώτο Rally Antica στην Αίγινα, με την επωνυμία "Fistiki Rally Antica". Σε αυτό συμμετείχαν δώδεκα κλασικά αυτοκίνητα και έντεκα κλασσικές μηχανές. Η διαδικασία της διοργάνωσης ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και την παράδοση των εγγράφων διαδρομής στους συμμετέχοντες. Την επομένη και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα κλασσικά οχήματα και οι οδηγοί τους άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 8 το πρωί και πάλι στο λιμάνι της Αίγινας, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού.


Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν πρωτόγνωρη για όλους, καθώς δινόταν η ευκαιρία σε κατοίκους της Αίγινας, που έχουν στη συλλογή τους κλασσικά οχήματα να τα παρουσιάσουν, να μιλήσουν για αυτά και πάνω από όλα να κάνουν μια διαδρομή στα περισσότερα σημεία της Αίγινας, θέτοντας τις βάσεις για τις διοργανώσεις που μπορούν να ακολουθήσουν στο μέλλον. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα και η φιλική διάθεση κυριάρχησε ανάμεσα σε συμμετέχοντες, διοργανωτές και τους περαστικούς που στάθηκαν για να θαυμάσουν τα όμορφα και καλοδιατηρημένα οχήματα. Τη σημαία της έναρξης σήκωσε ο δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και ένα - ένα τα όμορφα αυτοκίνητα και οι μηχανές που συμμετείχαν στον αγώνα ξεκίνησαν ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή μέχρι τον "Άγιο Βασίλη" και ακολούθως αριστερά για την περιοχή της Λεύκης.



Δια μέσου της περιοχής των Αγίων Ασωμάτων, τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς το Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου το πρόγραμμα προέβλεπε στάση μίας ώρας. Οι συμμετέχοντες βρήκαν την ευκαιρία για καφέ, συζήτηση για το αγαπημένο τους χόμπι, αλλά και ανταλλαγή εντυπώσεων για τα κολακευτικά σχόλια, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μιας διαδρομής που η συνέχεια της θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού προέβλεπε διέλευση από Παλιαχώρα, Βαγία και στη συνέχεια στο Ναό της Αφαίας.









Η ηλιόλουστη μέρα σήμερα στην Αίγινα, έκανε ακόμη πιο μαγευτική τη διαδρομή προς το λόφο της Αφαίας. Εκεί οι οδηγοί των κλασσικών οχημάτων, έκαναν μια ακόμη σύντομη στάση για ξεκούραση και φωτογραφίες. Από εκεί ξεκίνησε το τελευταίο μέρος της διαδρομής: τα οχήματα πέρασαν μέσα από την Αγία Μαρίνα, τις Άλωνες με τελικό προορισμό το λιμάνι της Σουβάλας. Εκεί, έγινε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα ο τερματισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της διαδρομής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Άλλωστε από την αφετηρία μέχρι και το σημείο του τερματισμού, ένα όχημα της οδικής βοήθειας "Τάκης", συνόδευε το κομβόι των αυτοκινήτων και των μηχανών.

Οι οδηγοί των κλασσικών οχημάτων που συμμετείχαν ήταν οι: Αντωνίου, Ζευγαρίδης, Παντελόπουλος, Παπαντωνίου, Παπαδόπουλος, Γράβαρης, Μπράιαν, Δερμάνης, Αναγνωστάκης, Πετρόπουλος, Νικολόπουλος, Καλογιάννης.

Οι οδηγοί των κλασσικών μοτοσυκλετών ήταν οι: Λυκούρης, Λαδάς, Μοίρας, Κουκούλης, Δαρέμας, Γρυπαίος, Μουσουλέας, Καλογεράκης, Παπαπαύλου, Στεφανίδης, Λαδάς.

Λίγο μετά τον τερματισμό, όλοι συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα ο "Γιάνναρος". Η διάθεση, τα πειράγματα και η συντροφικότητα που δίνει η επίτευξη ενός κοινού στόχου, δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για την απονομή τιμητικών πλακετών. Τιμητικές πλακέτες έλαβαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαθέως κύριος Δημήτρης Κασιμάκης, ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος της Eurobank κύριος Νάσος Γαβαλάς. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός, ότι όλοι έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Η διοίκηση του Συλλόγου Κλασικού Οχήματος Αίγινας, αποδείχθηκε εκτός από άριστος διοργανωτής και πολύ καλός οικοδεσπότης. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο τραπέζι που ακολούθησε ήταν πραγματικά άριστη από κάθε άποψη. Μάλιστα ο γνωστός Αιγινήτης τραγουδιστής Γιάννης Παπαντωνίου, έγραψε και ερμήνευσε ένα τραγούδι, που είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο ύμνος του Συλλόγου. Οι κύριοι Φίλιππος Αντωνίου, Άγης Γράβαρης και Γιώργος Λυκούρης σήκωσαν το βάρος μιας διοργάνωσης που κύλησε άψογα και όλοι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Εκτός από την καλή οργάνωση που προδιαγράφει ένα ευοίωνο μέλλον για το Σύλλογο, αυτό το rally κέρδισε πολλούς στο νησί. Ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον και θυμήθηκαν την παλιά Mercedes του παππού που βρίσκεται ξεχασμένη σε μια αποθήκη ή τη μηχανή που με μια καλή συντήρηση θα κερδίζει βλέμματα θαυμασμού. Είναι βέβαιο ότι του χρόνου τέτοια εποχή τα 47 μέλη του Συλλόγου θα είναι πολύ - πολύ περισσότερα!

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το Σύλλογο:
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ: 6944883536         
ΓΡΑΒΑΡΗΣ ΑΓΗΣ: 6994265443
ΛΥΚΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: 6973001572


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png