Μαθητές από τη Ρωσία στα χνάρια της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.


Μαθητές από την Μόσχα που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα του Ομίλου Νέων Μόσχας και του δήμου Μόσχας με θέμα τον "Ιωάννη Καποδίστρια και την εποχή του" επισκέφτηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου την Αίγινα. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Νέων UNESCO Μόσχας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ομίλων UNESCO Ρωσίας, κύριο Σεργκέι Γκογκόλεφ, τον  κύριο Λεμπέντεφ  επίσημο εκπρόσωπο του Δήμου της Μόσχας και τρία μέλη του μουσικού σχήματος Kolokol επισκέφτηκαν τα καποδιστριακά κτήρια και τον Μητροπολιτικό ναό του νησιού, όπου και ξεναγήθηκαν από τον πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γιαννούλη. Στην συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας και τον ναό της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα.

{tab=video 1} {tab=video 2} {tab=video 3} {tab=video 4} {tab=video 5} {tab=video 6} {tab=video 7}


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδια μέρας με μία εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη "Αίγινα Πρώτο Νησί" σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO νομού Πειραιά και Νήσων στο ξενοδοχείο "Κλώνος". Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι της αποστολής της Ρωσίας κύριος Λεμπέντεφ , ο κύριος Σεργκέι Γκογκόλεφ, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης, οι μαθητές από την Μόσχα, καθώς και όσοι συμμετείχαν, αλλά και βοήθησαν στην διεξαγωγή του προγράμματος. Από την πλευρά τω αντιπροσώπων της UNESCO δόθηκε το ειδικό τιμητικό μετάλλιο της κυβέρνησης της Μόσχας καθώς και το μετάλλιο της "Φιλίας" στον δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης "Αίγινα Πρώτο Νησί" κύριο Σάκη Σακκιώτη. Στην συνέχεια ο μικρότερος Ρώσσος μαθητής μίλησε για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Αίγινα, καθώς και την γνωριμία του με τους μαθητές του Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ακούστηκαν ελληνικά και ρώσικα τραγούδια από τα μέλη του Ρώσικου συγκροτήματος Kolokol. Η αποστολή θα ολοκληρώσει το ταξίδι που ξεκίνησε από την πλατεία Ιωάννης Καποδίστριας στην Αγία Πετρούπολη, με την επίσκεψή της στο Ναύπλιο όπου έζησε και δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png