Απονομή των βραβείων "George Best Costacos 2009".


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βογιατζής - Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Βογιατζής
Στην  κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς  Βουλής πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Πέμπτη από το Ίδρυμα "Γεώργιος Κωστάκος" η απονομή των βραβείων "George Best Costacos" για το έτος 2009 με σκοπό την αναγνώριση διακεκριμένων προσώπων για την προσφορά τους στην ιατρική, στην τέχνη και την φιλανθρωπία. Τα εν λόγω βραβεία θεσπίστηκαν στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Αιγινίτη ηθοποιού, συγγραφέα και τραγουδιστή του Broadway George Costacos, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου του 2008.

O George Best Costacos γεννήθηκε το 1964 και υπήρξε ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. Άριστος μαθητής και ικανός αθλητής, διακρίθηκε στην ενόργανη γυμναστική με τον τίτλο του Βαλκανιονίκη. Ανώτερες σπουδές θα τον φέρουν στη Νέα Υόρκη όπου και θα ακολουθήσει μια λαμπρή πορεία ως ηθοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας.


Το  Ίδρυμα «Γεώργιος Κωστάκος», το οποίο  αποτελεί μη κερδοσκοπική εταιρία, συστήθηκε  τον Νοέμβριο του 2009 με κύριους άξονες δράσης την προώθηση της έρευνας  για την καταπολέμηση του καρκίνου του εγκεφάλου και την προβολή της πολιτισμικής και καλλιτεχνικής πορείας του ηθοποιού.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίαζε η  ηθοποιός Θάλεια Προκοπίου, άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς των μελών  του Ιδρύματος και ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Αίγινας κ. Παναγιώτη  Κουκούλη. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν βραβεία στους :


  • Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για τη φιλανθρωπική και κοινωνική της δράση.
  • Χορογράφος Μαρία Χορς για τη συμβολή της στις τέχνες και τον πολιτισμό.
  • Παρουσιάστρια της εκπομπής "Με αγάπη" Μαρί Κυριακού για την πολύπλευρη ανθρωπιστική της δράση.
  • Καθηγητή νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Dr. Δαμιανό Ε. Σακά για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη.
Στην  εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο τενόρος Γιώργος  Μισαϊλίδης, η σοπράνο Άννα Μορφίδου και η πιανίστα Κατερίνα Μισαϊλίδου, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ευχάριστα μουσικά διαλλείματα. Οι ηθοποιοί Ευαγγελία Βαλσαμά, Βασίλης Βασιλάκης και Νίκος Ψαρράς απήγγειλαν ποιήματα. Συγκίνηση προκάλεσε επίσης η ανακοίνωση της απόφασης του Δήμου Αίγινας να μετονομαστεί η κεντρική οδός της Αγίας Μαρίνας σε "Οδό Γεωργίου Κωστάκου", καθώς και η κεντρική πλατεία της περιοχής. Πρόκειται για την πλατεία στην οποία τερμάτισε ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, που έφερε το όνομα του πρόωρα χαμένου ηθοποιού ,τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την τεράστια επιτυχία του αγώνα, στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του εξέφρασαν δημόσια την επιθυμία τους να ενταχθεί ο εν λόγω αγώνας στο ετήσιο καλεντάρι των δρόμων ημιαντοχής και πρότειναν τον Ιούνιο ως τον πιθανότερο μήνα διεξαγωγής του για το 2010.

Στην  εκδήλωση παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Γιώργος Τσατήρης, o πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Αίγινας κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης καθώς και πλήθος πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png