"Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο μ' ένα βιβλίο". Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα. Ξεκινά ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημοσίας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

giogos-kalofonos.jpg

"Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο μ' ένα βιβλίο. Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα", είναι ο τίτλος του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Καποδιστριακή Δημοσία Βιβλιοθήκη Αίγινας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνονται στον κήπο του ιστορικού κτιρίου του Εϋνάρδειου, το οποίο ανήκει στη Βιβλιοθήκη, από 4 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων έκανε σήμερα ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, της Καποδιστριακής Δημοσίας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

Σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων ο κ. Καλόφωνος είπε: "Ο συμβολισμός αυτής της διοργάνωσης είναι πιστεύω προφανής. Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτός ο χώρος πρέπει αργά ή γρήγορα να ξαναζωντανέψει και να χρησιμοποιηθεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο για την προβολή του βιβλίου, για την προβολή όμως και του πολιτισμού του νησιού μας.

Σ' αυτό λοιπόν το πνεύμα κινούνται οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν το γενικό τίτλο: "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο μ' ένα βιβλίο. Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα".

Θα λάβουν χώρα από την Τετάρτη 4 Αυγούστου, ως την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του Εϋναρδείου, δίπλα στην Μητρόπολη της Αίγινας".

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα, πραγματικά εντυπωσιακό, με εξαιρετικούς προσκεκλημένους, περιλαμβάνει παρουσίαση βιβλίων του δημοσιογράφου και πανεπιστημιακού Νίκου Μπακουνάκη, της ποιήτριας Λίζας Διονυσιάδου, της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, αφιέρωμα στον Καποδίστρια, με τίτλο ο "Καποδίστριας για νέους κάθε ηλικίας", με βιβλία της Προνόης Θεολογίδου και της Μαρίας Ανδρικοπούλου.

Ο πρώτος αυτός κύκλος ολοκληρώνεται με διάλεξη από τη συγγραφέα Αμάντα Μηχαλοπούλου με τίτλο: "Αυτό το όμορφο μαλακό νησί". Λογοτεχνικές αναφορές στην Αίγινα από την αρχαιότητα".
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που θα λάβουν μέρος στις παρουσιάσεις των βιβλίων είναι οι πανεπιστημιακοί Μαρία Παπαδήμα και Διονύσης Καλαμάκης, ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης, ο Δρ. Αρχαιολόγος, Επίτιμος Διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  Χαράλαμπος Πέννας, η δημοσιογράφος Μαριλένα Γιαννούλη, η διευθύντρια της βιβλιοθήκης της Βουλής Έλλη Δρούλια, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας  Γιώργος Μπήτρος, ο ιατρός Μανώλης Λογοθέτης, η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και άλλοι.

Τέλος, ο κ. Καλόφωνος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κτιριακό ζήτημα της βιβλιοθήκης, σε δράσεις και ενέργειες του Εφορευτικού Συμβουλίου και να ευχαριστήσει τους χορηγούς και τους υποστηριχτές της Βιβλιοθήκης και των εκδηλώσεων.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png