"Ηρώον". Πέντε Αιγινήτες εικαστικοί, εκθέτουν για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

hroo.jpg

Στον Πύργο του Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, τα εγκαίνια της έκθεσης “ Ηρώον", μιας εικαστικής εγκατάστασης για την Επέτειο των διακοσίων ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Νεκτάριος Αποσπόρης, Μίκα Βογιατζή, Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, Παναγιώτης Μαρίνης και Βαρβάρα Μαυρακάκη..

Με την ευκαιρία των εγκαινίων στο Aegina Portal μίλησαν η κ. Ίρις Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, η κ. Μαριλένα Γιαννούλη, πρόεδρος του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού, η κ. Μαίρη Κουκούλη πρόεδρος της ΚΕΔΑ και οι εικαστικοί Παναγιώτης Μαρίνης και Νεκτάριος Αποσπόρης, που παρουσίασαν τα έργα τους. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη Μίκα Βογιατζή, τη Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού και τη Βαρβάρα Μαυρακάκη.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, είναι συνδιοργάνωση του 12ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας με την Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιό της, διοργανώνεται μουσική θεματική βραδιά με τη διακεκριμένη μεσόφωνο Έλενα Μαραγκού και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο (Κυριακή 15 Αυγούστου στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο στον αύλειο χώρο του Πύργου).

Επίσης στον αύλειο χώρο, διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με εμψυχωτές τη Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού (εργαστήριο κεντητικής για ενήλικες , Πέμπτη 19.8.21 στις 19.00) και τον Παναγιώτη Μαρίνη (εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες, Παρασκευή 20.8.21 στις 19.00). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png