Η Μίκα Βογιατζή και η Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, μιλούν για τη συμμετοχή τους στην έκθεση "Ηρώον".

DSC_0106-mika-mairi-galani.JPG

Η κεραμίστρια Μίκα Βογιατζή και η συγγραφέας Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, γνωστή και για τις "κεντητές ιστορίες" της, είναι ανάμεσα στους εκθέτες της εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο: "Ηρώον". Μίας έκθεσης, "αντί στεφάνου", για την Επέτειο των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Τα εγκαίνια της έκθεση έγιναν λίγες ημέρες πριν στον Πύργο του Μαρκέλλου, όπου θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Μίκα Βογιατζή: “Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη, που συμμετέχω σ’ αυτή την έκθεση και ένας λόγος είναι ότι γίνεται στην όμορφη Αίγινα, το νησί μας. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ανοίξαμε το 12ο Fistiki Fest και ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνει η έκθεσή μας στο “Hρώον”, ένας πόλος έλξης, μία έκθεση επετειακή για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Σας περιμένουμε με χαρά".

Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού: "Είμαι πολύ ευτυχής που παίρνω μέρος σ' αυτή την έκθεση. Είναι ακόμα μία έκθεση που κάνει η Ίρις Κρητικού. Είπαμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας κι εγώ σκέφτηκα να κάνω αυτά αυτά τα ευζωνάκια με τις Αιγινήτισσες που γίνανε  μαντήλι και τον Πύργο του Μάρκελλου, με συγκλητικούς, με εύζωνους, με ηρώα κι όλα αυτά για να πάρω μέρος σ’ αυτή την έκθεση. Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη, γιατί αυτό γίνεται στην Αίγινα, που σπανίζουν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις".

Στο "Ηρώον" συμμετέχουν ακόμη ο Νεκτάριος Αποσπόρης, ο Παναγιώτης Μαρίνης, και η Βαρβάρα Μαυρακάκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png