Επετειακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Η Επανάσταση του 1821 σε στεριά και θάλασσα" στο Λαογραφικό Μουσείο.


Επετειακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: "Η Επανάσταση του 1821 σε στεριά και θάλασσα", πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του κ. Ανδρέα Καστάνη, ομότιμου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα "Τα ελληνικά άτακτα στρατεύματα κατά την Επανάσταση του 1821 - Η οργάνωση και η τακτική των Ελλήνων", ομιλία κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, Δημάρχου Ύδρας, - επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα "Ο ναυτικός ανταρτοπόλεμος του 1821 - Η Περίπτωση της Ύδρας" και τέλος ομιλία του κ. Νικολάου Κανελλόπουλου, επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα "Ο ελληνικός τακτικός στρατός στην Αττική και η σύγκρουση Καραϊσκάκη - Φαβιέρου (1826-1827)".

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αίγινας και τον Δήμο Ύδρας, σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε επιμέλεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας και είχε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα καθώς όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων:


"Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1834 έως και το 1837 η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία ιδρύθηκε από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 και ως εκ τούτου αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, λειτούργησε στην Αίγινα. Μία σημαντική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.


Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, ο πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γιώργος Μπήτρος και κάτοικοι του νησιού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png