"Η εποχή των σφουγγαράδων στην Αίγινα". Εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου.


Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λαογραφικό, από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση του περιοδικού "Αιγινήτες, η εποχή των σφουγγαράδων στην Αίγινα", σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Μπήτρου και κείμενα της κυρίας Νομικής Χαλιπήλια - Μιχαλοπούλου.


Την εκδήλωση, που χαιρέτησε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ελπίδα Θανοπούλου, προλόγισε ο δημιουργός του βιβλίου κ. Γιώργος Μπήτρος, ο οποίος παρουσίασε τους στόχους αυτής της συγγραφικής πρωτοβουλίας. την εκδήλωση προλόγισε, επίσης, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των συγκεκριμένων εκδόσεων.
 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. Νομικής Χαλιπήλια - Μιχαλοπούλου, που αναφέρθηκε στην σπογγαλιεία, παρουσιάζοντας πλούσια ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία.
 
Ακολούθησε ανάγνωση κειμένων από την κυρία Σοφία Πυρουνάκη και χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Πτερούδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε την πρόθεσή του να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μελετών που απαιτούνται, ώστε να φτιαχτεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου.

Είπε ότι κανένας δημοτικός χώρος στην Αίγινα δεν έχει άδεια συναθροίσεως κοινού, ενώ για τη λειτουργία του Λαογραφικού, πρόσθεσε, ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για την πρόσληψη ξεναγού. Συμπλήρωσε, ότι το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, χάρις στις προσπάθειες του κ. Μπήτρου, όπως είπε. Για το το Λαογραφικό Μουσείο, επίσης, είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση και κατέληξε τονίζοντας, ότι θα γίνουν προσπάθειες για το Δημοτικό Θέατρο και τον Πύργο του Μαρκέλλου.Τέλος, υπενθύμισε ότι τα κτήρια που διαχειρίζεται η ΚΕΔΑ, είναι το Λαογραφικό Μουσείο, ο Πύργος του Μαρκέλλου, το Δημοτικό Θέατρο και το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, μέλη του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου και βέβαια ένα πολυπληθές κοινό που ενδιαφέρεται για την ιστορία και την λαογραφία του νησιού.
 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση αντικειμένων και φωτογραφιών.Το περιοδικό "Αιγινήτες, η εποχή των σφουγγαράδων στην Αίγινα", μπορεί να το προμηθευτεί όποιος επιθυμεί στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png