"Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού". Ένα ψηφιακό έκθεμα, με πληροφοριακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα από την "Αιγιναία", στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Πολιτιστική Εταιρεία "Η Αιγιναία" παρουσιάζει την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού". Πρόκειται για μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση.


Η ψηφιακή αυτή εγκατάσταση θα εκτεθεί στον Πύργο Μαρκέλλου και θα ανοίξει για το κοινό την Κυριακή 10 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι. Θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό της Αίγινας, καθ' όλη τη διάρκεια του Απριλίου. Στο Aegina Portal, εκ μέρους της "Αιγιναίας", μίλησε η κυρία Ελένη Σταμπόγλη και ο κ. Νίκος Πάχτας ο οποίος υλοποίησε την ψηφιακή εφαρμογή.

Η κυρία Ελένη Σταμπόγλη δήλωσε στο Aegina Portal: “Είμαστε εδώ, στον Πύργο του Μαρκέλλου, ο οποίος παραχωρήθηκε πολύ ευγενικά από την ΚΕΔΑ στην “Αιγιναία” για ένα μήνα, τον μήνα Απρίλιο για να στήσουμε αυτήν την ψηφιακή εφαρμογή, που πραγματεύεται α χρόνια του αγώνα στον Αργοσαρωνικό.

Ξεκινάμε από ‘δω από την Αίγινα. Η προβολή αυτή θα ταξιδέψει και στον Πόρο, στην Ύδρα και στις Σπέτσες, γιατί μέρος του εγχειρήματος αυτού στο οποίο πρωταγωνιστεί “Η Αιγιναία”, είναι ακριβώς να διασυνδεθούμε με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και να στήσουμε ένα δίκτυο και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Η προβολή αυτή έχει θέμα, όπως είπα, το 1821 στον Αργοσαρωνικό και γίνεται μέσα από μία διάδραση των επισκεπτών με το έκθεμα”.

Ο κ. Νίκος Πάχτας, ο οποίος υλοποίησε τη ψηφιακή εφαρμογή είπε σχετικά: "Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία, έναν διαφορετικό, σαφώς πιο ενδιαφέροντα τρόπο, να δώσουμε ιστορική πληροφορία.

Οπότε έχουμε πληροφορία να μας την δίνουν δύο πρωταγωνιστές του αγώνα, δύο ψηφιακοί ηθοποιοί. Ο ένας είναι ο Αιγινήτης Γεώργιος Λογιωτατίδης και ο άλλος είναι ο γνωστός Κωνσταντίνος Κανάρης.

Και οι δύο, ως ηθοποιοί, συζητάνε μία σειρά από 30 διαφορετικές θεματικές ενότητες και δίνουν με τον τρόπο αυτό τις δικές τους αναμνήσεις και τις δικές του πληροφορίες, από την κατάσταση που επικρατούσε πριν την Επανάσταση του 1821 και κατά τη διάρκεια αυτής.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη θεματική ενότητα της συζήτησης από μία οθόνη αφής, επιλέγοντας μία από τις 30 διαφορετικές θεματικές και σε ένα επόμενο βιντεάκι που εμφανίζεται, κατά μέσο όρο δύο λεπτών διαρκείας, ο πρωταγωνιστές μας συζητάνε για το θέμα αυτό, δίνοντας ένα πλήθος από ιστορικές πληροφορίες".

Η ψηφιακή εφαρμογή "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού" είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω και υπάρχουν υπότιτλοι στα αγγλικά για μη - ελληνόφωνους επισκέπτες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png