"Πότε θ' ανοίξουμε πανιά". Μία εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, στο Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη.


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη η μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο "Πότε θ' ανοίξουμε πανιά", ένα ταξίδι σε νησιά όπως η Λέρος, τα Κύθηρα, η Κρήτη, αλλά και η Γουμένισα και η Πελοπόνησος.

Παρουσιάστηκαν χοροί όπως σκούπα, συρτός, καραβίτικος, γκέικο και άλλα. Χοροδιδάσκαλοι ήταν ο κ. Αντώνης Χναράκης και η κυρία Φλώρα Γκλαβά.Τους χορούς και πληροφορίες σχετικά μ' αυτούς, παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Σταυρόπουλος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη η κ. Τούλα Στάθη - Χατζήνα, που επίσης, μετέφερε μήνυμα της προέδρου του Ιδρύματος κ. Φλώρας Καψάλη και η κ. Φλώρα Αλυφαντή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.



Όπως ανακοίνωσε η κ. Φλώρα Αλυφαντή κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού - CID, που είναι η επίσημη ανώτατη οργάνωση για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αναγνωρίζεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και κάθε είδους φορείς. Οι χοροδιδάσκαλοι Αντώνης Χναράκης και Φλώρα Γκλαβά είναι μέλη και πιστοποιημένοι στο Διεθνές Συμβούλιο Χορού και μπορούν να παρέχουν σε όποιον το επιθυμεί τη Διεθνή Πιστοποίηση Χορού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η σχετική απονομή σε τέσσερις χορευτές του συλλόγου.



Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Μαίρη Κουκούλη, καθώς και πλήθος κόσμου που απόλαυσε μία εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά, με παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png