"Ναυτικά Οχυρά της Αίγινας 1936 – 1944". Μία σπάνια εκδήλωση, με εξαιρετικό περιεχόμενο.

 
Αναπάντεχη, όσο και σπάνια ήταν η έκθεση με τίτλο: "Ναυτικά Οχυρά της Αίγινας 1936 – 1944", τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις των Ναυτικών Οχυρών που βρίσκονται στη Πέρδικα. Αναπάντεχη, γιατί κανένας, ενδεχομένως, να μην περίμενε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος και σπάνια γιατί ποτέ πριν οι κάτοικοι του νησιού δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εκδήλωση, σε μία από τις εγκαταστάσεις των Οχυρών.


Είναι βέβαιο ότι η πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης απέτησε πολυήμερες εργασίες, ωστόσο εκτός από το πραγματικό κέρδος της έκθεσης, ανέδειξε τις δυνατότητες, μέσα από τις ιδιαιτερότητες που έχουν ως χώροι, οι εγκαταστάσεις των Οχυρών. Την διοργάνωση της έκθεσης έκανε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας και το Ταμείο Εθνικού Στόλου, επιμελητής της έκθεσης ήταν ο κ. Γιώργος Καρύδης. Τα αντικείμενα, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ανήκουν στις ιδιωτικές συλλογές του κ. Γιώργου Καρύδη και κ. Παναγιώτη Μαρίνη.

 
Η έκθεση κρίνεται επιτυχημένη, όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, αλλά και από την προσέλευση του κοινού. Η μέρα των εγκαινίων περιελάμβανε ομιλίες από τους: κ. Κωνσταντίνο Κυρίμη, συγγραφέα και ιστορικό αναλυτή και κ. Αριστοτέλη Ζερβούδη, δύτη και ερευνητή. Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντόνισε ο συγγραφέας κ. Γιώργος Μπήτρος.

 
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Πούντος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένας Γιαννούλη, ο πλοίαρχος κ Στέφανος Κουτέας, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, οι κύριο Γιώργος Καρύδης και Παναγιώτης Μαρίνης που διέθεσαν το υλικό της έκθεσης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και ένα πολυπληθές κοινό, που γνώρισε από κοντά την ιστορία των Οχυρών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png