Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ιάκωβο Καμπανέλλη, από το Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη.


Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης, για την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλη, το Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη πραγματοποίησε χθες μία μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο πολυτάλαντο θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, σεναριογράφο, δημοσιογράφο και ακαδημαϊκό. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος η πρόεδρος κ. Σίλα Αλεξίου και ο κ. Γιώργος Μαντάς, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.


Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με τίτλο: "Ιάκωβος Καμπανέλλης: Ο πρωτεργάτης του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου", με ομιλητή τον κ. Γιώργο Πεφάνη, καθηγητή Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος, πρόεδρο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου και μελετητής του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η προσεγμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα επιτυχημένο μουσικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε τραγούδια σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, που απέδωσαν υπέροχα οι μουσικοί Βίβιαν Μπρέντα- Κανελλά (πιάνο), Παναγιώτης Βώρος (κιθάρα , τραγούδι), Ειρήνη Βώρου (τραγούδι) Κώστας Βώρος (μπουζούκι).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png