Εκδήλωση από το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας. Φωτογραφία Νεκτάριος Λαβούτας.
Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: "Σκέψεις περί Ηθικής, Δικαιοσύνης και Νόμου από τον Πλάτωνα έως τον ύστερο Μεσαίωνα", που ωστόσο ήταν επίκαιρη, είχαμε την τύχη να ακούσουμε την Κυριακή, από το φίλο και δημοτικό σύμβουλο κύριο Ανδρέα Αποστολίδη, στην αίθουσα του "Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης". Την ομιλία προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Γεώργιος Μουτσάτσος, φιλόλογος, ο οποίος έκανε αναφορά στους αρχαίους φιλοσόφους και τον ρόλο τους στην κοινωνία του χθες και του σήμερα. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ανδρέα Αποστολίδη σαν ένα δυναμικό και ενεργό πολίτη που έμπρακτα  δίνει το παρόν του στην τοπική κοινωνία του νησιού μας.

Στη συνέχεια το λόγο επήρε ο εισηγητής κύριος Αποστολίδης οποίος  αναφέρθηκε στην "Πολιτεία του Πλάτωνα" (περί δικαίου) που γράφτηκε περίπου το 380 π.χ και που έχει μεγάλη εφαρμογή έως και στις μέρες μας. Προβλημάτισε το ακροατήριο για τις ευθύνες της οικογένειας, της πολιτείας, των διδασκόντων για το μέλλον των παιδιών μας, που μεγαλώνουν χωρίς καμία παιδεία. Ο Πλάτωνας θεωρούσε την παιδεία πολύ σημαντικό παράγοντα για την ιδανική πολιτεία, κάτι που σήμερα το αγνοούμε. Έκανε αναφορά και σε άλλους Έλληνες και ξένους φιλοσόφους και στις θέσεις αυτών στα θέματα της Ηθικής, Δικαιοσύνης και συνέκρινε με έντεχνο τρόπο το χθες με το σήμερα. Μετά το πέρας  της ομιλίας, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων του κοινού με τον ομιλητή. Σχετικά με το θέμα της ομιλίας τοποθετήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Σάκη Σακιώτης, οι οποίοι ευχαρίστησαν το σύλλογο για αυτές τις επίκαιρες ομιλίες. Παρόντες εκτός των ανωτέρω και ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης και δεκάδες πολίτες του νησιού μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png