Η Γιορτή της Μαρίδας στη Σουβάλα.


Μία ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά επιφύλαξε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σουβάλας και του Βαθέος, η Επαγγελματική Ένωση της Σουβάλας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος και η Ακαδημία Γεύσεων Αίγινας. Πρόκειται για μια παραδοσιακή, λαϊκή βραδιά, τη "Γιορτή της Μαρίδας". Φέτος υπήρχε μια αλλαγή στην τοποθεσία που επιλέχθηκε για να στηθεί η μεγάλη γιορτή, η προβλήτα του λιμανιού, κάτι που βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία της. Ο χώρος είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος και για τους θεατές, για τη σκηνή, αλλά και το χορευτικό τμήμα του Βαθέος, που για μια ακόμη φορά συμμετείχε σε μια μεγάλη εκδήλωση κερδίζοντας δίκαια τα χειροκροτήματα του κοινού. Κοντά στη θάλασσα, στην εξωτερική πλευρά της προβλήτας είχαν στηθεί οι μεγάλες ψησταριές για τις μαρίδες. Ψάρια, κρασί, αλλά και πέστο με φιστίκι ήταν το μενού, φυσικά και κρασί και ήταν όλα όσα χρειάζονταν ώστε να δημιουργηθεί καλή διάθεση. Η προβλήτα ήταν γεμάτη με κόσμο, που πήγαινε και ερχόταν με τα πιάτα στα χέρια, ποτήρια με κρασί και προσμονή για το γλέντι που θα ακολουθούσε.


Τον πολύ επιτυχημένο διάκοσμο είχαν επιμεληθεί τα παιδιά του νηπιαγωγείου της περιοχής, καθώς είχαν κατασκευάσει ψάρια από χαρτόνι, που κυμάτιζαν στην καλοκαιρινή αύρα. Επίσης δίκτυα και παραδοσιακές ψαράδικες λάμπες συμπλήρωναν το διάκοσμο. Οι κοπέλες από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Βαθέος ανέβασαν αμέσως το διασκεδαστικό τμήμα, όμως ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με το ρεύμα έκανε τα φώτα να κλείσουν. Ευτυχώς ήταν κάτι που δεν κράτησε για πολύ και σύντομα οι χοροί ξανάρχισαν όπως και το χειροκρότημα! Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της Επαγγελματική Ένωσης Σουβάλας κυρίου Πέτρου Πετρίτη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της επιτυχημένης βραδιάς. Εξήγησε επίσης ότι το πέστο από φιστίκι βρίσκεται στα πιάτα καθώς η βραδιά αποτελεί προφεστιβαλική τους Φεστιβάλ Φιστικιού. Ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αίγινας κύριος Παναγιώτη Κουκούλη ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, κάνοντας και ο ίδιος αναφορά στο Φεστιβάλ Φιστικιού.

Εκτός από τους εκατοντάδες κατοίκους της Αίγινας και τους παραθεριστές που επισκέφτηκαν τη θαλασσινή αυτή γιορτή, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Α' Πειραιά και Νήσων κύριοι Δημήτρης Καρύδης και Μανώλης Μπεντενιώτης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γεώργιος Τσατήρης, ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πούντος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των Επαγγελματιών της Παραλίας Αίγινας κύριος Γιώργος Σκλάβαινας, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Πετρίτου, ο προέδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος, ο υποψήφιος Δήμαρχος, ιατρός κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Βαθέος κυρία Μαρίκα Λυκούρη, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png