Ένα δημιουργικό δρώμενο μόδας από τη "Δαχτυλήθρα".


Δελτίο Τύπου
Το φετινό καλοκαίρι, μόδα είναι η καθημερινότητα. Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε η εικαστική έκθεση του Νίκου Πιτσιλού η οποία και συνεχίζεται μέχρι τέλος Αυγούστου, η "δαχτυλήθρα" σας προσκαλεί το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 21.30 να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό δρώμενο (performance) με τίτλο "Instructions: Play with fashion". Μια μικρή πολυσυλλεκτική περφόρμανς διάρκειας 30 λεπτών που σκηνοθετεί ο Βασίλης Βασιλάκης και διαφοροποιείται από οτιδήποτε έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η πολιτιστική δραστηριότητα της Αίγινας. Η performance θα διαδραματιστεί σε μια παιδική χαρά δίπλα στην θάλασσα. Με σεβασμό στην παιδικότητα και την ζωντάνια που εμπνέει ένας τέτοιος χώρος, ο Βασίλης Βασιλάκης θα πλέξει τους χαρακτήρες έξι κοριτσιών όπως αυτοί προκύπτουν από τις στυλιστικές τους επιλογές. Ο χώρος θα παραμείνει ανέπαφος και μοναδική παρέμβαση θα αποτελέσει ο φωτισμός. Η παιδική χαρά θα γεμίσει ήχους και μουσικές γνώριμες. Η παιδική χαρά αποτελεί το ιδανικότερο μέρος για να αναδειχτεί ο χαρακτήρας των ρούχων, αλλά και τον χαρακτήρα που αυτά δημιουργούν. Τα ρούχα νέων σχεδιαστών δεν προωθούν μόδα, δημιουργούν προσωπικό στυλ και χαρακτήρα στους χρήστες τους. Είναι ρούχα άνετα, με παιχνιδιάρικη διάθεση και προκαλούν εντύπωση όποια ώρα και να τα φοράμε. Πολλοί σχεδιαστές μας, δίνουν βάση στα πολυμορφικά πατρόν, κατασκευάζοντας απλά ρούχα που φοριούνται όλες τις ώρες της ημέρας και καλύπτουν όλες μας τις ανάγκες. 

Στην performance θα παρουσιατούν ρούχα της Daniela Pais από την σειρά Elementum που προκύπτουν από ένα κυλινδρικό πανί από ανακυκλώσιμες ίνες που με ελάχιστες κοπές καταφέρνει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή χρήση, της Ne-Ne, των Akira Mushi και της Reality Studio. Το show δανείζεται στοιχεία από διαφορετικές θεατρικές, μουσικές και εικαστικές τεχνικές δίνοντας  χώρο έκφρασης σε όλους τους συντελεστές (σκηνοθέτη, sound designer, make-up artists, hair stylists και fashion stylists ) καθώς και στις 6 συμμετέχουσες που θα παρουσιάσουν τα ρούχα της φετινής μας συλλογής.
Η "δαχτυλήθρα" είναι μια μικρή γκαλερί μόδας που υποστηρίζει πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες προτάσεις νέων σχεδιατών. Δίνει έμφαση στο προσωπικό στυλ και όχι στην εφήμερη μόδα αλλά και ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας προτείνοντας ρούχα άνετα, πολυμορφικά, ευφάνταστα και πάντα μοναδικά.
Performers: Πέρσα Λαλιότη, Νιόβη Σπυριδάκη, Λασκαρίνα Τζίτζη, Μάρω Τζίτζη, , Ελευθερία Παπαδημητρίου, Έλενα Φουντούκη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


  • Σκηνοθεσία: Βασίλης  Βασιλάκης
  • Στυλίστρια: Ειρήνη Σαριμούτσου
  • Μακιγιέζ: Μίρκα, Βερβίτα, Βιβή Χατζίνα
  • Χτενίσματα: Βάλια  Κυριακίδη
  • Ιδέα-Οργάνωση Παραγωγής: Ρένα Γιουβανάκογλου
  • Graphic Design: Φωτεινή Κάτσα (yellowfish design)
  • Βοηθός Παραγωγής: Βασιλική Ταντάουι

Ευχαριστούμε  το Λιμενικό Ταμείο για την διάθεση  του χώρου της Παιδικής Χαράς και το Aegina Portal για τα διαφημιστικά spot και όλους τους συνεργάτες της δημιουργικής ομάδας που δούλεψαν αφιλοκερδώς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png