Εορταστικές εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα.


Με παραδοσιακή μουσική και χορούς, γιόρτασε χθες το βράδυ την τοπική της εορτή η Αγία Μαρίνα. Μεγάλη όπως κάθε χρόνο η παρουσία των κατοίκων περιοχής, αλλά και από όλη την Αίγινα, που αφού προσκύνησαν στο εκκλησάκι, βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην όμορφη παραλία, να δειπνίσουν σε κάποια από τις ταβέρνες της και φυσικά να παρακολουθήσουν τη γιορτή με τη ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Τάκη Μαρίνη και τους παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Το κοινό είχε καθίσει αμφιθεατρικά στην παραλία, παρακολουθώντας την εκδήλωση, ενώ οι πιστοί δεν σταματούσαν να ανεβοκατεβαίνουν στο ξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Η κίνηση ήταν μεγάλη παντού, μία γνήσια καλοκαιρινή βραδιά.


Ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: "Με τη σημερινή γιορτή της Αγίας Μαρίνας μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι και με αυτή τη σημερινή εκδήλωση μπαίνουμε για τα καλά και σε αυτό που λέμε Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Αίγινας. Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Αίγινας έχει ένα μεγάλο αριθμό εκλεκτών εκδηλώσεων, σε όλη την Αίγινα, σχεδόν όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού". Για το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Τοπικού Διαμερίσματος του Μεσαγρού, μίλησε εξάλλου και ο πρόεδρός του κύριος Νίκος Τζίτζης παρουσιάζοντας όλα όσα πρόκειται να δουν κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής τον Αύγουστο, οπότε ξεκινά και το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Επιτροπή Πολιτιστικών του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσαγρού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας από το Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουκούλη, τη νομαρχιακή σύμβουλο κυρία Στάθη Χατζίνα, τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο κύριο Σάκη Σακκιώτη, τον εκπαιδευτικό κύριο Νεκτάριο Κουκούλη, τον κύριο Θοδωρή Μπόγρη από το Σύλλογο του Μεσαγρού, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κύριο Νίκο Τζίτζη και τον υποψήφιος δήμαρχος κύριος Σάκη Παντελάρο. Στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png