Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων από τις κυρίες Νότα Χαλδαίου και Σοφία Σοφικίτη.


Χειροποίητα κοσμήματα εμπνευσμένα από την παράδοση, δουλεμένα με υλικά όπως το ασήμι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, εκθέτουν αυτή την περίοδο οι κυρίες Νότα Χαλδαίου και Σοφία Σοφικίτη στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, που βρίσκεται πίσω από το Λαογραφικό Μουσείο. Στην έκθεση ο επισκέπτης μπορείς να βρει μια πολύ μεγάλη σειρά από χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με μεράκι, σε πολύ όμορφους συνδυασμούς. Ιδιαίτερη εντύπωση επίσης κάνουν οι πέτρες, τα βότσαλα, τα κοράλλια και τα κοχύλια και οι τρόποι με τους οποίους οι δύο κυρίες τα χρησιμοποιούν στα έργα τους.


"Σε αυτή την έκθεση φέραμε κάποια αντιπροσωπευτικά δείγματα, με κοσμήματα που φτιάχνουμε από ασήμι ή ορείχαλκο και ημιπολύτιμες πέτρες, βότσαλα, κοχύλια. Όλη αυτή η δουλειά ξεκίνησε σαν χόμπι παρακολουθώντας κάποια σχολή, μετά έγινε πάθος. Τελικά φτάσαμε να θέλουμε να δείξουμε τα έργα μας και παραπέρα και έτσι ξεκινάμε με αυτή τη έκθεση στην Αίγινα" είπε στο Aegina Portal η κυρία Σοφία Πετρίτη, ενώ η κυρία Νότα Χαλδαίου συμπλήρωσε ότι η δουλειά της ξεκίνησε ως εργασιοθεραπεία, ενώ μέσα από αυτή βγαίνει η δημιουργικότητα της και το πάθος της για το κόσμημα. Η έκθεση θα διαρκέσει 31 Ιουλίου - 8 Αυγούστου. Οι ώρες λειτουργίας είναι 12.00 - 22.00.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png