"Κωνσταντίνος Καβάφης, ταξίδι στο χώρο και το χρόνο", στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία βραδιά γεμάτη ποίηση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου χθες βράδυ. Μια αυλή κατάμεστη από κόσμο, με την ηθοποιό και σκηνοθέτη κυρία Άννα Γεραλή να απαγγέλλει ποιήματα του Κωνσταντίνος Καβάφη. Την εισήγηση για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη παρουσίασε η φιλόλογος Φανή Πώποτα. Παρουσίασε τα διαμερίσματα του χρόνου, τη ζωή του ποιητή και τον τρόπο που επέδρασαν στο έργο του, ανέλυσε την εποχή του και πολλά από τα σημαντικά ποιήματά του. Ιθάκη, Θερμοπύλες, Φωνές,

Στο video που ακολουθεί η ηθοποιός κυρία Άννα Γεραλή απαγγέλλει ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη:


Απολείπειν ο θεός Αντώνιον, Η σατραπεία και άλλα έργα του μεγάλου ποιητή, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην καλοκαιρινή βραδιά. Η ιδιαίτερη γλώσσα, η Αλεξάνδρεια, τα ιδιωματικά στοιχεία, η εποχή, οι συμβολισμοί και ότι άλλο συνθέτει το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη παρουσιάστηκαν διεξοδικά.

Αποσπάσματα από την παρουσίαση της μελέτης για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη από την κυρία Πώποτα:

<
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη μελέτη της φιλολόγου κυρίας Φωνής Πώποτα και τις απαγγελίες των ποιημάτων από την κυρία Άννα Γεραλή. Απαγγελίες που ένιωθε κανείς να δημιουργούν αέρινες, φωτεινές, εικόνες, ένα ταξίδι στο έργο του μεγάλου ποιητή κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Λευτέρης Σταμπουλής και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png