"Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου". Ο Δημήτρης Κολλάτος μιλάει στο Aegina Portal.


Οι "Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου", ένα ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του, πραγματοποιείται για τρίτο κατά σειρά καλοκαίρι στην Αίγινα. Πρόκειται για μια προσπάθεια του σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Κολλάτου να παρουσιάσει στους φίλους του κινηματογράφου, που ζουν ή παραθερίζουν στην Αίγινα, ταινίες μέσα από ένα μεγάλο φάσμα Ελλήνων σκηνοθετών, σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί περίπου έναν μήνα. Συνολικά φέτος είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν περίπου 30 ταινίες στις 27 ημέρες της λειτουργίας του, ενώ υπήρχε και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Μιχάλη Κακογιάννη. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 80 ελληνικές ταινίες.


Το φεστιβάλ έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς, γνωστοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, που έχουν μιλήσει για τις ταινίες που προβάλλονται, στη συζήτηση που ακολουθεί πάντα μετά την προβολή τους με το κοινό. Αυτό είναι που τόνισε και ο δημιουργός του Δημήτρης Κολλάτος, τη δυνατότητα που δίνουν οι "Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου" για να συζητηθεί μια ταινία μετά την προβολή της, χαρακτηρίζοντας "ζωντανό" το χώρο που γίνονται οι προβολές. Ο Δημήτρης Κολλάτος μιλώντας στο Aegina Portal έκανε λόγο για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του φεστιβάλ, για στόχους και μελλοντικά σχέδια, αλλά και για την έλλειψη στήριξης από κρατικούς φορείς, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την έλλειψη μεγάλων χορηγών. Ευχαρίστησε όμως για την υποστήριξη που παρέχουν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις του νησιού, που κάθε χρόνο στηρίζουν τις "Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου".

Το φεστιβάλ έπεσε και αυτό θύμα των διακοπών της ΔΕΗ στην Αίγινα. Έτσι η φυσιολογική του ροή διακόπηκε και το πρόγραμμα μεταφέρθηκε κατά τέσσερεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των ημερών που απομένουν είναι το ακόλουθο: 27 Αυγούστου, Τρεις αριστουργηματικές ταινίες μικρού μήκους του Αλέξη Μπίστικα, 28 Αυγούστου Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΙΕ του Δημήτρη Κολλάτου, 2009, 29 Αυγούστου ΘΕΜΙΣ του Μάρκο Γκαστίν, 2008, 30 Αυγούστου Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ του Μιχάλη Κακογιάννη, 1999. Οι παραστάσεις γίνονται στο "Κτήμα Κολλάτου" στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png