Προφεστιβαλική εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα με ζωγραφική, κεραμική και πολύ μουσική.


Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιστικιού πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή μία από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ στην περιφέρεια του νησιού. Έτσι μετά την Πέρδικα και την Κυψέλη, σειρά είχε η Αγία Μαρίνα. Οι δράσεις της προφεστιβαλικής εκδήλωσης, έγιναν στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Ξεκίνησε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, σε έναν χώρο που γέμισε γρήγορα με μικρά παιδιά, που ήθελαν να δουν από κοντά πως φτιάχνεται ένα κεραμικό αντικείμενο, αλλά και να ζωγραφίσουν πάνω σε κεραμικά πιάτα με θέμα τη φιστικιά.

Έτσι τα μεγάλα τραπέζια με τα πινέλα και τα χρώματα που υπήρχαν εκεί, έγιναν γρήγορα το αντικείμενο του ενδιαφέροντος των μικρών παιδιών. Πολύ γρήγορα έγινε φανερό ότι αυτό ήταν μια δραστηριότητα που πραγματικά άρεσε στα παιδιά, που έδειχναν τη χαρά της συμμετοχής με τις δημιουργίες τους. Επίσης στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας είχε στηθεί ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής, όπου ένας έμπειρος αγγειοπλάστης παρουσίαζε τα μυστικά της τέχνης της κατασκευής πήλινων αντικειμένων. Τις εντυπώσεις επίσης κέρδισε το περίπτερο που παρουσίαζε στο κοινό μεγάλη ποικιλία πεντανόστιμων γλυκών φτιαγμένα από φιστίκια.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Τζίτζης, αλλά και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Aegina Fistiki Fest, καθώς και της επιτροπής πολιτιστικών του Μεσαγρού καλωσόριζαν μικρός και μεγάλους. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της της Οργανωτικής Επιτροπή  κύριος Νίκος Πούντος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Κωστάκου, Νίκος Κωστάκος.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png