Εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Αθήναις Αιγινητών στον Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Φωτογραφίες Νεκτάριος Λαβούτας
Στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκδήλωση από το Συνδέσμο των εν Αθήναις Αιγινητών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης κυρίου Γιώργου Μπήτρου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: "Το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων να παρουσιάζει βιβλία που αφορούν και τιμούν την Αίγινα, έρχεται απόψε μετά από την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση τον προηγούμενο Μάιο, του ερευνητικού και συγγραφικού έργου για τα Αρβανίτικα τραγούδια των μελετητών Μάρκου Δραγούμη, Μοραΐτη και Εμπειρίκου, αλλά και την παρουσίαση των δύο τελευταίων βιβλίων του πολυγραφότατου και πολυτάλαντου κυρίου Δημήτρη Σαραντάκου, έρχεται απόψε να παραχωρήσει το χώρο του στο Σύνδεσμο των εν Αθήναις Αιγινητών, για την παρουσίαση τριών νέων βιβλίων, που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία της Αίγινας".


Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κύριο Διονύση Καλαμάκη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης για την παραχώρηση του χώρου είπε: "Μετά από πολλά χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε μία εκδήλωση στην Αίγινα, συνήθως κάνουμε εκδηλώσεις στην Αθήνα και μάλιστα στην Κυψέλη, σε έναν χώρο από τον οποίο πολλοί καταγόμαστε και με τον οποίο μας συνδέσουν πολλές αναμνήσεις, τις οποίες διατηρούμε πάντοτε και στην Αθήνα και τον Πειραιά και όπου και αν βρεθούμε. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Αιγινήτες που έχουν συγγράψει βιβλία για την Αίγινα και για άλλα θέματα, καθώς επίσης υπάρχουν και μη Αιγινήτες που έχουν αγαπήσει την Αίγινα και έχουν αναδειχθεί και αυτοί Αιγινήτες και μας έχουν ξεπεράσει σε πολλά πράγματα. Δεν είναι εφικτό σε ένα βράδυ να παρουσιάσουμε όλα τα βιβλία, όλων των συγγραφέων. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι υπάρχον πολλοί και αξιόλογοι και έχουμε προοπτική στο μέλλον, εμείς και άλλοι φορείς να παρουσιάσουμε τα έργα τους και να τους τιμήσουμε. Απόψε επιλέξαμε τρία βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα, την τελευταία και την προηγούμενη χρονιά".

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Τάσου Καραγιάννη, καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς "Το δόρυ της θεάς Αφαίας" από τον εκδοτικό οίκο "Ιωλκός", Αθήνα 2008, από το φιλόλογο Ιωάννη Μάντζαρη. Ακολούθησε το βιβλίο του κυρίου Σοφοκλή Δημητρακόπουλου, θεολόγου -  φιλολόγου, καθηγητού Μ.Ε "Χριστιανική Αίγινα", από τις εκδόσεις Παρρησία, Αθήνα 2009, από τον θεολόγο καθηγητή Γεώργιο Μπήτρο και τέλος το βιβλίο του κυρίου Ιωάννη Μάντζαρη, φιλολόγου - καθηγητού Μ.Ε " Όψεις Αιγινήτικου πολιτισμού ", Πειραιάς 2010, από τον ιστορικό, λογοτέχνη, υποναύαρχο εν αποστρατεία κύριο Κώστα Σταμάτη. Μετά το τέλος της παρουσίασης των βιβλίων ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις Αιγινητών απένειμε τιμητική διάκριση στους συγγραφείς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png