Ζάφος Ξαγοράρης. Εικαστική δράση στον Ναό της Αφαίας.


"Περιορισμένες αλλοιώσεις κανονισμών ή άλλων νομικών κειμένων: Πώληση λουλουδιών στο ναό της Αφαίας" είναι ο τίτλος της δράσης που πραγματοποίησε ο εικαστικός Ζάφος Ξαγοράργης στο πλαίσιο της έκθεσης "Ανοικτοί Τόποι" η οποία θα γίνει στα πλαίσια του Aegina Fistiki Fest από τις 10 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα. Χθες το απόγευμα η ομάδα του Ζάφου Ξαγοράρη έκανε τη φωτογραφική τεκμηρίωση της δράσης έξω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αφαίας.


Ο κύριος Ξαγοράρης μίλησε για αυτό το εικαστικό project στο Aegina Portal: "Είναι μία δράση που ακολουθεί αυτή που έγινε τον Ιούνιο στο Μόναχο, στη γλυπτοθήκη του Μονάχου, όπου είχαμε ζητήσει τότε την άδεια για να γίνεται μία διανομή λουλουδιών και ταυτόχρονα οι επισκέπτες του Μουσείου να έχουν τη δυνατότητα να τα περιφέρουν ανάμεσα στα αγάλματα. Όπως ξέρετε τα γλυπτά και τα ανάγλυφα τμήματα του Ναού της Αφαίας βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά στη γλυπτοθήκη του Μονάχου, οπότε η σχέση αυτή με οδήγησε στην έκθεση που διοργανώνει η Χάρις Κανελλοπούλου. Υπάρχει μία αντιστοιχία, μοιράζοντας δηλαδή λουλούδια όχι κομμένα, αλλά μαζί με τη γλάστρα στο Ναό της Αφαίας. Οι δύο αυτές δράσεις ανήκουν στο σύνολο των προσπαθειών που κάνω, που αφορούν την αλλαγή του δημόσιου χώρου, το χώρο της πόλης και τους διάφορους ιδιωτικούς ή ημιδιωτικούς χώρους και το σύνολο των κανονισμών, των ας πούμε ήπιων νομικών κειμένων τα οποία προσδιορίζουν τους τόπους αυτούς. Η σκέψη μου είναι ότι με μία μικρή αλλαγή στους κανονισμούς αυτούς, μπορεί να επιφέρει μία μικρή ή και μεγαλύτερη αλλαγή στην εικόνα της πόλης και στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να ζούμε μέσα σε αυτή".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png