Παρουσίαση περιβαλλοντικής μελέτης και συναυλία στην αυλή του Λαογραφικού.


Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου την Κυριακή. Η πρώτη αφορούσε την παρουσίαση της περιβαλλοντολογικής ομάδας του Γυμνασίου Αίγινας και η δεύτερη τη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αίγινας. Έτσι τα παιδιά της περιβαλλοντικής παρουσίασαν με προβολή φωτογραφιών το ταξίδι και τις εμπειρίες τους στο Μπρόντε της Σικελίας. Η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της ομάδας κυρία Έφη Παπαευσταθιού καλωσόρισε τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά από νωρίς την αυλή του Λαογραφικού. Τα παιδιά ευχαρίστησαν και αυτά με τη σειρά τους  όλους όσους βοήθησαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του ταξιδιού τους, άλλα και της εργασίας τους στην περιβαλλοντική ομάδα για την σχολική χρονιά που πέρασε. Το 1ο Φεστιβάλ Φιστικιού ήταν η αφορμή και το ερέθισμα για να επιλέξουν το φιστίκι ως θέμα της εργασίας τους, τα άλλα ήρθαν μόνα τους η ιδέα, η προσπάθεια, η πορεία, η πραγματοποίηση της ιδέας και κυρίως η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μπρόντε της Σικελίας. "Επιστρέψαμε στην Αίγινα στις 30 Απριλίου 2010 γεμάτοι ποικίλες εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Το ταξίδι μας έδωσε πολλές νέες γνώσεις, εικόνες, γεύσεις και κυρίως συγκινήσεις".

Οι Σικελοί θεωρούν το φιστίκι τους χρυσάφι L'oro verde del Brody πρόσθεσαν οι μαθητές αν και το ηφαιστειογενές έδαφος του Μπρόντε δεν δίνει την ίδια ποιότητα όπως το δικό μας εκεί όμως ζουν από αυτό. Με την συνοδεία τοπικού γεωπόνου τα παιδιά επισκέφθηκαν καλλιέργειες και γνώρισαν τις φιστικιές του Μπρόντε που βρίσκονται ριζωμένες στη ηφαιστειογενή πέτρα της Αίτνα. Μία τοπική βιομηχανία που ασχολείται με τον καρπό του φιστικιού ήταν ο επόμενος σταθμός της ομάδας, τα παιδιά είδαν και δοκίμασαν φιστίκια που δεν έχουν την ίδια εμφάνιση ούτε τη γεύση με τα δικά μας αλλά συντηρούν μια ολόκληρη οικονομία. Στη συνέχεια με τη προβολή των φωτογραφιών παρουσίασαν στο κοινό όλα τα μέρη που επισκέφθηκαν καθώς και σχολίασαν όλα όσαν έζησαν εκεί, έκλεισαν την παρουσίαση ευχαριστώντας ξανά όσους τους βοήθησαν και τονίζοντας πώς αυτό το ταξίδι θα το θυμούνται για πάντα.


Μετά το τέλος της παρουσίασης των μελών της περιβαλλοντικής ομάδας, ακολούθησε η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αίγινας υπό τη διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Βρυζάκη. Πριν από ένα μήνα η χορωδία είχε συμπράξει με το σύνολο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, παρουσιάζοντας ελληνικό ρεπερτόριο. Αντίθετα την Κυριακή παρουσίασε ξενόγλωσσα έργα από την Αναγέννηση ως τον εικοστό αιώνα όπως: Bella ciao, The sound of silence, Sweet Kate, Quam pulchra es και άλλα. Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος  Γεώργιος Τσατήρης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πούντος, η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Πετρίτου και πλήθος κόσμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png