"Ν. Καζαντζάκης. Ακροβάτης πάνω από το χάος". Προβολή ταινίας.


Το σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη και το διευθυντή φωτογραφίας Σάκη Μανιάτη φιλοξένησε χθες ο Μορφωτικό Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" με την ευκαιρία της εκδήλωσης που είχε ως θέμα την προβολή της ταινίας "Ν. Καζαντζάκης. Ακροβάτης πάνω από το χάος".  Η ταινία αυτή που έχει τη μορφή ενός κινηματογραφικού πορτραίτου επιχειρεί να ανασυνθέσει με δημιουργικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την προσωπική Οδύσσεια, την πνευματική και ιδεολογική πορεία και την συγγραφική εξέλιξη του Νίκου Καζαντζάκη.
Πρόκειται για μια ταινία μικτής τεχνικής που χρησιμοποιεί υλικά και ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού, κατάλοιπα χώρων που έζησε και δημιούργησε, κινηματογραφικά επίκαιρα, δραματοποιημένες σκηνές και αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.


Δραματουργικά αναπτύσσεται σε πέντε ενότητες οι οποίες παρουσιάζουν τις μεγάλες φάσεις της προσωπικής και πνευματικής ανέλιξης του Καζαντζάκη με κείμενα από τα έργα και την πλούσια αλληλογραφία του. Για πρώτη φορά έρχονται στο φως, ή αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο, άγνωστες πτυχές της ζωής και της δημιουργικής του δράσης όπως, η μαθητεία του στην Εμπορική Σχολή της Νάξου, η εκστρατεία στον Καύκασο, οι αποτυχημένες προσπάθειες για τη λύση του βιοποριστικού του προβλήματος, οι ερωτικές του περιπέτειες, οι ιδεολογικές μεταλλάξεις του, η πρώιμη ενασχόληση του με τον κινηματογράφο, η πολιτική του δράση κ.α.

Την ταινία που παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η ποιήτρια κυρία Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ, η οποία είναι και βαφτιστικιά του Νίκου Καζαντζάκη, η σκηνοθέτης και ηθοποιός κυρία Άννα Γεραλή. Την ταινία προλόγισε ο δημιουργός της κύριος Λευτέρης Χαρωνίτης, ενώ μετά το τέλος της ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png