Η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα.


Ο καιρός, που ευτυχώς άλλαξε προς το καλύτερο λίγες ώρες πριν την έναρξη των τιμητικών εκδηλώσεων για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, βοήθησε να πραγματοποιηθεί τόσο η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, η μαθητική παρέλαση των σχολείων του νησιού, αλλά και οι παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της Αίγινας. Στο Μητροπολιτικό ναό όπου έγινε η δοξολογία και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, χοροστάτησε κατά τη θεία λειτουργία που προηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι σημαιοφόροι των σχολείων της Αίγινας, καθώς και ο Δήμαρχος Αίγινας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και φυσικά πλήθος κόσμου.


Λίγο μετά της έντεκα το πρωί, στην Πλατεία Εθνεγερσίας, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση των στεφάνων από τις Αρχές, τους συλλόγους και τη μαθητική κοινότητα του νησιού, ενώ πριν είχε ψαλεί Τρισάγιο. Τις τιμητικές εκδηλώσεις συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική, που έδωσε και φέτος ένα ξεχωριστό τόνο. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μετά το τέλος της οποίας  τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και των  Μορφωτικών  - Πολιτιστικών  Συλλόγων Κυψέλης και Βαθέος, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στο χώρο μπροστά από το Δημαρχιακό κτήριο.


Με λαμπρότητα και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία και παρέλαση των μαθητών, εορτάστηκε και στην Κυψέλη η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.