Τα πολύχρωμα, ξύλινα καράβια του Συράκου Δανάλη στο Λαογραφικό.


Τα πολύχρωμα, ξύλινα καράβια του Συράκου Δανάλη, είναι το θέμα της έκθεσης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Λαογραφικό Μουσείο. Πρόκειται για την έκθεση που έχει τίτλο "Αρμενίζοντας" και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Χθες αργά το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης κυρία Άννα Γεραλή, μαζί με το σύζυγό της κύριο Συράκο Δανάλη υποδέχθηκαν φίλους και γνωστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήρθαν για να δουν από κοντά δεκαεπτά ξύλινα σκαριά που έφτιαξε τα τρία τελευταία χρόνια ο κύριος Δανάλης.


Η ιδέα ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν όταν η κυρία Γεραλή ζήτησε από το σύζυγό της να κατασκευάσει ένα καραβάκι το οποίο θα στολιζόταν για τα Χριστούγεννα. Η ιδέα υλοποιήθηκε, αλλά ως αποτέλεσμα είχε να δημιουργηθούν ακόμη 16 καραβάκια τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση που ξεκίνησε χθες. Η κατασκευή των πλοίων δεν βασίζεται πάνω σε κάποιο σχέδιο, αυτή ίσως είναι και η διαφορά που χαρακτηρίζει το τελικό αποτέλεσμα. Ο φωτισμός στο εσωτερικό τους δημιουργεί κάποιες φορές μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, καθώς ο επισκέπτης είναι έτοιμος να σκύψει και να κοιτάξει από το φιλιστρίνι. Τα εκθέματα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και αιχμαλωτίζουν για ώρα το βλέμμα, αλλά και την περιέργεια του επισκέπτη για τον τρόπο κατασκευής τους. Οι ώρες λειτουργίας είναι 10-1 το πρωί 6-9 το απόγευμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png