Εκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.


Μία σεμνή, αλλά ουσιαστική εκδήλωση μνήμης πραγματοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο του "Φιλολογικού Μνημοσύνου" για τις ευεργέτριες Γωγώ Κουλικούρδη και Στέλλα Πατίστα και έλαβε χώρα στο σπίτι τους στην οδό Ν. Πέππα 10 στο κέντρο της Αίγινας. Τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση καλωσόρισε ο πρόεδρος κύριος Κώστας Γαλάνης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ζωτικής σημασίας προσφορά των δύο γυναικών, ενώ ήταν εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος κάθε φορά που έκανε αναφορά στα ονόματά τους. Τόνισε μάλιστα ότι η εκδήλωση δεν αποτελεί ένα μνημόσυνο, αλλά μία μνήμη στους ανθρώπους που πρόσφεραν τόσο σημαντικά πράγματα στην Αίγινα.


Στην εκδήλωση μίλησε η κυρία Λιλή Πέππα, η οποία έχει αναλάβει την αρχειοθέτηση των βιβλίων και του αρχείου της Γωγώς Κουλικούρδη, κάτι που είχε ξεκινήσει η εκπαιδευτικός κυρία Σταματίνα Πανταζή μαζί με τους μαθητές της. Μίλησαν επίσης η κυρία Γιαννακοπούλου, η κυρία Ελένη Κάτσα, ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, η κυρία Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, που παρουσίασαν τις δύο μεγάλες προσωπικότητες του νησιού, από τις οποίες και χάριν της προσφορά τους μπορεί να υπάρχει σήμερα καταγεγραμμένη η ιστορία, η λαογραφία, η παράδοση, η ανάπτυξη της λαογραφίας, το ίδιο το λαογραφικό μουσείο, αλλά και ένα σημαντικότατο αρχείο παρακαταθήκη για την ίδια την Αίγινα και τις γενιές που θα έρθουν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png