"Από το Ρήγα έως την Ελληνική Νομαρχία". Ομιλία του εκπαιδευτικού Χρήστου Ρέππα στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας.

Το πόνημά του για το έργο του Ρήγα Φεραίου, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε ο πρώιμος ελληνικός διαφωτισμός και ο τρόπος με τον οποίο συντέλεσε το περιεχόμενό του στη δημιουργία ενός επαναστατικού, πολιτικού και ιδεολογικού οράματος για την απελευθέρωση των λαών της Βαλκανικής και για τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο εκπαιδευτικός κύριος Χρήστος Ρέππας. Η ομιλία του κυρίου Ρέππα περιελάμβανε χρήσιμα στοιχεία για το μανιφέστο του Ρήγα Φεραίου "Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης" και το Θούριο.

Εξίσου σημαντικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε για το έργο που υπογράφεται από τον "Ανώνυμος ο Έλλην" την "Ελληνική Νομαρχία". Ο κύριος Ρέππας περιέγραψε το κλίμα μέσα στο οποίο εκδόθηκε το βιβλίο και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα μερικά από τα αντίτυπα του, τα συνωμοτικά στοιχεία και την ανωνυμία που θέλησε να κρατήσει ο συγγραφέας του, αλλά και σημαντικά σημεία για το περιεχομένου του, τα ιδιαίτερα γλωσσικά χαρακτηριστικά, την αντίδραση στο πνεύμα του σκοταδισμού και άλλα. Το ενδιαφέρον για την ομιλία του κυρίου Ρέππα φάνηκε και από τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις που προκάλεσε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png