Εκδήλωση από το Σύλλογο Παχειάς Ράχης της Αίγινας "Το Ελλάνιον Όρος". .

Μία ουσιαστική εκδήλωση με εισηγήσεις που αφορούν την ιστορία της Αίγινας, όπου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις με αποτελέσματα πρόσφατων ανασκαφών και μελετών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από το Σύλλογο Παχειάς Ράχης "Το Ελλάνιον Όρος" στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου. Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Βίλμα Σινάνογλου, η οποία έκρινε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης των κατοίκων και των φίλων του συλλόγου σε μια τέτοια εκδήλωση. "Μέσα σε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει ένα είδος τριλογίας, ένα τρίπτυχο για την περιοχή μας, το οποίο βασίζεται σε πολύ γενικές γραμμές στο ότι έχουμε τρία χαρακτηριστικά. Έχουμε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που είναι από τις πάρα πολύ λίγες ενεργές περιοχές, νομοθετημένες από πολύ παλιά. Μέσα σε αυτή την περιοχή έχουμε το καταφύγιο άγριων ζώων, το Όρος και τον Ελαιώνα", είπε η κυρία Σινάνογλου και συνέχισε κάνοντας αναφορά στον παραδοσιακό οικισμό της Παχειάς Ράχης, ως ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό της περιοχής και συμπλήρωσε ότι ο πολιτισμός των κατοίκων της Παχειάς Ράχης αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης έγιναν δύο εισηγήσεις. Η πρώτη από την κυρία Ν. Σγουρίτσα, καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας με τίτλο  ''Ένας  προϊστορικός οικισμός στους Λαζάρηδες Αίγινας  (ανασκαφές 2009 και 2010)" και η δεύτερη από τον επίτιμο Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δρ. Χ. Πέννα με τίτλο "Οι Βυζαντινές τοιχογραφίες στην Αίγινα και η αναστήλωση στους Ταξιάρχες του Όρους" με αναφορά στην επίσης πλούσια  βυζαντινή ιστορία της περιοχής. Μία από τις σημαντικές στιγμές της εισήγησης του κυρίου Πέννα ήταν η παρουσίαση των έργων συντήρησης, του σχεδιασμού και της υλοποίησής τους και των ευρημάτων από την εκκλησία των Ταξιαρχών στη θέση "Σφυρίχτρες". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία παρουσίαση πολυμέσων που αφορούσε ένα οδοιπορικό στη Παχειά Ράχη του σήμερα. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png