"Η έλευση της Αφαίας". Δρώμενο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και το ναό της Αφαίας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος το δρώμενο που αφορά την αναπαράσταση του ερχομού της Δίκτυννας Αφαίας στην Αγία Μαρίνα. Το δρώμενο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και σκοπό έχει να αναπαραστήσει ένα μύθο, σύμφωνα με τον οποίο μια πανέμορφη κοπέλα η Δίκτυννα Αφαία, μπλέκεται στα δίκτυα των ψαράδων. Έντρομη βγαίνει στην παραλία και κατευθύνεται προς το λόφο που βρίσκεται ο ναός της Αφαίας. Αυτό το γεγονός αποφάσισαν να αναπαραστούν κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, οι νέοι της περιοχής. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα καθώς εξελίσσεται σε δύο περιοχές: στην θάλασσα και την παραλία της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια στο εξωτερικό μέρος του Ναού της Αφαίας.


Τη Δίκτυννα Αφαία υποδύθηκε φέτος η ηθοποιός κυρία Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ενώ το δρώμενο είχε επιμεληθεί σκηνοθετικά η κυρία Αριάνα Μπίνη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό, Διασωστικό Σύλλογο Μεσαγρού και την Ένωση Επαγγελματιών της Αγίας Μαρίνας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png