Ντοκιμαντέρ για τις ανασκαφές του Χανς Βάλτερ στο Ναό του Απόλλωνα στο λόφο της Κολώνας. .

Ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ που οπτικοποιεί το συνολικό έργο των ανασκαφών και των ευρημάτων τους από τον Αυστριακό Αρχαιολόγο Χανς Βάλτερ στο Ναό του Απόλλωνα, στο λόφο της Κολώνας, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτο στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας. Το ντοκιμαντέρ που την παρουσίασή του έκανε η υπεύθυνη της εκδήλωσης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κυρία Ελένη Κυπραίου, γυρίστηκε από κινηματογραφικό συνεργείο της ΥΕΝΕΔ. Παρά το γεγονός ότι ο Χανς Βάλτερ μιλούσε ελληνικά, το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στη Γερμανική γλώσσα και στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με ελληνικούς υπότιτλους. Μετά την προβολή του από την τότε Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ) το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στη Γερμανία. Μία από τις κόπιες δωρήθηκε από το κανάλι στην κυρία Κυπραίου η οποία το φύλαξε στο αρχείο της. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η προβολή του, σε μία εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιστικιού και στις επιμέρους εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας. Το υλικό ψηφιοποιήθηκε με μέριμνα του Δήμου Αίγινας.


Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε η εισήγηση από τον αρχαιολόγο Φλόρενς Φέλτεν, ο οποίος συνεχίζει το έργο των ανασκαφών. Ο κύριος Φέλτεν μίλησε στο Aegina Portal για τη σχέση του με την Αίγινα και τις ανασκαφές στο λόφο της Κολώνας. Για πρώτη φορά επισκέφθηκε το νησί όταν ήταν φοιτητής το 1969 και από τότε ξεκίνησε και το ενδιαφέρον του για τις ανασκαφές στην Κολώνα. Είπε επίσης ότι οι ανασκαφές έκαναν πολύ μεγάλη πρόοδο με τον καθηγητή Χανς Βάλτερ και η προβολή του ντοκιμαντέρ τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

Μπορείτε να δείτε την εισήγηση του καθηγητή Φλόρενς Φέλτεν στη WebTv του Aegina Portal.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png