"Ο Θεός αεί Γεωγραφεί". Τα εγκαίνια της έκθεσης. ..

"Ο Θεός αεί Γεωγραφεί" είναι ο τίτλος της έκθεσης τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο. Το θέμα της έκθεσης δεν είναι συνηθισμένο, μάλλον σπάνιο είναι, όπως και τα εκθέματα που μπορεί να δει ο επισκέπτης της και για αυτό έχουν ενδιαφέρον, "ένα πολύτιμο ντοκουμέντο", όπως σημειώνει στο σχετικό έντυπο η υπεύθυνη της έκθεσης κυρία Ελένη Κυπραίου. "Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, από ένα δώρο που μου είχε κάνει ο στρατηγός Κωνσταντίνος Πετρίτης, που ήταν κάποτε και δήμαρχος Αίγινας. Αυτό το δώρο μου το είχε κάνει λίγες ημέρες πριν πεθάνει" λέει η κυρία Κυπραίου. Αυτό το δώρο ήταν χάρτες της Αίγινας από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, το νησί διαγραμμισμένο σε 12 τμήματα και έναν χάρτη που αντιστοιχούσε σε κάθε ένα από αυτούς τους δώδεκα τομείς. "Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού να την ψάξουμε λίγο την Αίγινα και να δούμε αυτό το έδαφος, αυτά τα έγκατά του πως μπορούν και στις πεδιάδες έχουν τόσο εύφορο έδαφος" σημειώνει η κυρία Κυπραίου προσδιορίζοντας έναν από τους λόγους που την οδήγησαν να εκθέσει αυτούς τους χάρτες.


Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης σημαντικά έργα από Αιγινήτες καλλιτέχνες της πέτρας από τους: Σπύρο Γαλάρη, Κώστα Γαλάρη, Νίκο Καναβά, Βασίλη Παλλη, Ζώζων Τζώνη. "Πιστεύω ότι αυτό είναι μια αρχή, ώστε σε επόμενη φάση να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο αυτή την έκθεση" εύχεται η κυρία Κυπραίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της έκθεσης όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί κάποιο αντίγραφο από αυτούς του χάρτες, αυτοί θα διατίθενται δωρεάν.

Δείτε φωτογραφίες από


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png