Εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα της Αίγινας στο λιμάνι των Βροχείων. .

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη βιοποικιλότητα της Αίγινας πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Βροχείων τη Δευτέρα το βράδυ. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού και αφορούσε τη μελέτη που έχει κάνει η κυρία Ιωάννα Χάνσεν, η οποία είναι Ολλανδικής καταγωγής, μένει πολλά χρόνια στο νησί και έχει αφιερώσει πολύ χρόνο για τη μελέτη της φύσης του. Η επιλογή του γραφικού λιμανιού στα Βροχεία αποτέλεσε ένα σημαντικό κίνητρο για τους περιοίκους, να δουν τη διοργάνωση μιας δραστηριότητας στην περιοχή τους και να την πλαισιώσουν με την παρουσία τους. Άλλωστε λίγες μέρες νωρίτερα ο Ναυτικός Όμιλος Βροχείων είχε διοργανώσει μουσική βραδιά με καλεσμένο τον τραγουδιστή Γιώργο Μαρίνο.


Την εισήγηση έκανε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Ελένη Κυπραίου, η οποία ήταν και η υπεύθυνη της εκδήλωσης. Η εισήγηση περιελάμβανε ιστορικά χαρακτηριστικά της περιοχής και μία εισαγωγή για την έννοια της βιοποικιλότητας. Ακολούθησε παρουσίαση των εικόνων που αποτελούσαν το υλικό της παρουσίασης μαζί με συνοδευτικό κείμενο, αναφορές και επεξηγήσεις. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση βιβλίων με δείγματα από την έρευνα της κυρίας Ιωάννα Χάνσεν. Συνδιοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png