"Ταξίδι στην αρχαία Αμερική με όχημα τη γλώσσα". Επιστημονική ομιλία στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας..

Τον κύριο Σταύρο Δωρικό φιλοξένησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας, σε εκδήλωση με θέμα "Ταξίδι στην αρχαία Αμερική με όχημα τη γλώσσα". Η επιστημονική ομιλία είχε ως άξονα την ύπαρξη αρχαιοελληνικών καταβολών στις γλώσσες των λαών της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας.


Ο Σταύρος Δωρικός είναι Πυρηνικός και Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Τουρίνου. Ειδικεύτηκε στην εφαρμογή της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ναυτική Πρόωση. Έλαβε μέρος στο Πυρηνικό Ναυτικό Πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης και ειδικότερα στην έρευνα επί των πυρηνικών αντιδραστήρων σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας και είναι μέλος του Σωματείου "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά". Από ετών ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση της Μινωικής Γραμμικής Γραφής Α. Είναι ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελέτης των γλωσσών των ιθαγενών λαών της Αμερικής και όχι μόνον.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και εργασίες στον αθηναϊκό περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Ιχώρ".