Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αίγινα.

Με τη μαθητική παρέλαση στην παραλία της Αίγινας κορυφώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο Ηρώο Πεσόντων, στην πλατεία Εθνεγερσίας για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων. Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κύριο Κώστα Σταυρόπουλο και ήταν μία από τις σπάνιες φορές που το μήνυμα της επετείου μπόρεσε να συνδεθεί τόσο άμεσα με την επικαιρότητα και τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας. Μετά το τέλος του πανηγυρικού και λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κατάθεσης των στεφάνων, κάτοικος του νησιού ύψωσε πανό διαμαρτυρίας.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατάθεση στεφάνων:


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη μαθητική παρέλαση:


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους παραδοσιακούς χορούς:


Πανό διαμαρτυρίας με σύνθημα ένα στίχο του Διονυσίου Σολωμού: "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και ηγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε" ύψωσαν και οι "Αγανακτισμένοι της Αίγινας" που στάθηκαν ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα. Ένα πλακάτ που κρατούσε μέλος των Αγανακτισμένων έγραφε: "Ποιοί ειν' ορέ π' ανέβηκαν εμένα να τιμήσουν; Δεν ντρέπονται οι Άθλιοι τα πάντα να πουλήσουν. Εμείς θυσιαστήκαμε για αυτούς που θα τους φτύσουν". Στα πολλαπλά μηνύματα της παρέλασης προστέθηκε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς τη μεριά των επισήμων όπως συνηθίζεται. Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, του Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης

Την παρέλαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Α' Πειραιά κύριος Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης.





Δείτε φωτογραφίες από τους παραδοσιακούς χορούς εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png