"Η λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων". Η εισήγηση του κ. Βασίλη Λυκούρη από τη σχετική εκδήλωση στο λαογραφικό μουσείο. .

"Η λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων" ήταν ο τίτλος της εισήγησης του προέδρου του Συνδέσμου των Πειραιεί Αιγινητών και πρώην πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αυλή του Λαογραφικού. Ο κύριος Λυκούρης παρουσίασε μία σειρά από παραμέτρους που επηρεάζουν την προστασία και τη φύλαξη του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας και υπέβαλε προτάσεις για τη λειτουργία ενός πλαισίου που θα προστατεύει τους εθνικούς θησαυρούς από τις επιβουλές των παρανόμων.


Ο κύριος Λυκούρης ολοκλήρωσε την εισήγησή του τονίζοντας ότι εκτός από την προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας, η προστασία των μνημείων θα συμβάλει στην αποτροπή της γελοιοποίησης και της παραχάραξης της ιστορίας μας. Έκανε επίσης μία σύντομη αναφορά στο έργο του διδασκάλου Αντωνίου Πελεκάνου, πρώτου διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσειου, που απέκτησε το χαρακτηρισμό του "κέρβερου", λόγω του τρόπου με τον οποίο προστάτευε τις αρχαιότητες. Δυστυχώς λόγω του χαμηλού φωτισμού δεν κατέστη δυνατόν να καταγράψουμε το σύνολο της ομιλίας, αλλά ένα εννιάλεπτο απόσπασμά της. 

Να σημειώσουμε ότι στο Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί σχετική έκθεση φωτογραφίας και εγγράφων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png