Εγκαίνια πολυθεματικής εικαστικής έκθεσης στη Σουβάλα, στα πλαίσια της "Διαδρομής των καλλιτεχνών". .

Στη Σουβάλα, στο ξενοδοχείο "Έφη" πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια της πολυθεματικής εικαστικής έκθεσης, η οποία εντάσσεται στη "διαδρομή των καλλιτεχνών". Στην έκθεση συμμετέχουν η "Art Team - Τέχνη και Περιβάλλον", η "Τράπεζα Τέχνης", ο Γιάννης Πετρόπουλος, ο Νίκος Πεξομάτης, ο Φανοίκος Σακελλαράκης, η Στέλλα Παπαθανασίου, ο Τζίμης Ευθυμίου, η Ελένη Πολυχρονάτου και η Μάρω Κουρή. Πρόκειται για μία σημαντική έκθεση, πολυεπίπεδη όσο αφορά τα θέματά της, που βρίσκεται ωστόσο σε συνεχή επαφή με τη σημερινή πραγματικότητα, ενώ πολλά από τα έργα προκαλούν τον επισκέπτη να τη σχολιάσει, να αναζητήσει αίτια, να συζητήσει για αυτά.


Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης μίλησε στο Aegina Portal ή κυρία Ελένη Κουνελάκη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και ουσιαστικά, λόγω του χώρου που γίνεται η εκδήλωση, η "οικοδέσποινα" της έκθεσης. Επίσης η επιμελήτρια, εικαστικός και η ίδια κυρία Ελένη Πολυχρονάτου, η οποία έκανε ξεχωριστή αναφορά για το έργο του κάθε εικαστικού που συμμετέχει. Τα βιογραφικά των καλλιτεχνών μπορείτε να τα δείτε εδώ. Έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός ότι η έκθεση πραγματοποιείται στην περιφέρεια του νησιού και όχι όπως συνήθως στα όρια του ιστορικού κέντρου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γνωστού φωτογράφου Ασπέ Κουλόν, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ, το ζητούμενο στη φετινή διαδρομή των καλλιτεχνών είναι η ενίσχυσή της με την ένταξή σε αυτή τεσσάρων σημαντικών εκθέσεων. Το ξεκίνημα έγινε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Brown με τα εγκαίνια της έκθεσης της Barbara Elvira Vaessen, χθες με τα εγκαίνια της έκθεσης στη Σουβάλα και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, με τα εγκαίνια της έκθεσης της Ειρήνης Βουρλούμη στο Πύργο του Μαρκέλλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png