Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα εικαστικά εργαστήρια "λαγήνιWorkshops" στο Εϋνάρδειο. .

Χρειάστηκε να περάσουν τριάντα χρόνια ώστε ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της χώρας μας, το Εϋνάρδειο, γίνει και πάλι "προσβάσιμο" για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας. Μακριά από την πρότερη αίγλη του και με εμφανή τα σημάδια από την αδιαφορία για την ιστορία και τον πολιτισμό από την επίσημη πολιτεία, το Εϋνάρδειο μπορεί ακόμη να μεταδίδει τη δύναμή του. Για τρεις μέρες το Καποδιστριακό κτήριο στο ιστορικό κέντρο της Αίγινας, θα γίνει ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθούν αυτόνομα εικαστικά εργαστήρια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των πρωινών θα γίνονται εικαστικά εργαστήρια, τα οποία παρακολουθούν οι μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον (είναι κυρίως φοιτητές αρχιτεκτονικής) ενώ το απόγευμα από τις 19:00 έως 23:00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα μπορεί να παρακολουθεί πως γίνεται ένα εικαστικό εργαστήρι.


Εκτός από την εμπειρία ενός τέτοιου εργαστηρίου οι δημιουργίες των εικαστικών και των μαθητών λειτουργούν για το κοινό και ως έκθεση, αν και μάλλον αυτό δεν είναι ο αυτοσκοπός. Χθες το απόγευμα, ήταν πρώτη περίοδος λειτουργίας των εργαστηρίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η λειτουργία των εικαστικών εργαστηρίων στο Εϋνάρδειο είναι ιδέα δύο νέων αρχιτεκτόνων: του Αιγινήτη Ιωάννη Δέδε και του Σταύρου Κουμούτσου. Στο video μιλούν στο Aegina Portal οι: Ιωάννης Δέδες, Ιωάννης Νέστορος, Πάβλος Χαμπίδης και Φίλιππος Κουτσαφτής.

Δείτε φωτογραφίες από τα εργαστήρια στο Εϋνάρδειο εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png