Η Γιορτή της Μαρίδας. Παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι της Σουβάλας.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η βραδιά παραδοσιακής γεύσης και λαϊκού γλεντιού που διοργάνωσε η Επαγγελματική Ένωση της Σουβάλας. «Η Γιορτή της Μαρίδας» ξεκίνησε σαν ιδέα πολλούς μήνες πριν, όπως και οι προσπάθειες για την υλοποίηση της. Στόχος η αναβίωση ενός γνήσιου, λαϊκού, νησιωτικού γλεντιού δίπλα στη θάλασσα.

Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης μαρίδας γινόταν αντιληπτή από μακριά και η καπνιά από τις ψησταριές που είχαν στηθεί κατά μήκος του λιμανιού συνηγορούσαν ότι όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή. Τα μέλη της επαγγελματικής ένωσης φόρεσαν τις ποδιές τους, άπλωσαν τις μαρίδες στα κάρβουνα, γέμισαν τα ποτήρια με κρασί και τελικά αποδείχθηκαν οι καλύτεροι οικοδεσπότες!

Ο κόσμος έμοιαζε ενθουσιασμένος και παρέες – παρέες κάθονταν δίπλα στο λιμάνι τρώγοντας και πίνοντας. Στις ταβέρνες και τα café της περιοχής δεν έπεφτε καρφίτσα! Ο κόσμος είχε «πλημμυρίσει» όλα τα καταστήματα από το λιμάνι μέχρι την… Anassa.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, είχε στηθεί μια μεγάλη μουσική σκηνή και οι καρέκλες για το κοινό είχαν τοποθετηθεί αμφιθεατρικά. Μετά τις 9:30 το βράδυ ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωση της Σουβάλας κύριος Πέτρος Πετρίτης καλωσόριζε τους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Σουβάλας. Τα πυροτεχνήματα που άναψαν αμέσως μετά σηματοδότησαν και την έναρξη του προγράμματος. Ο Γιάννης Παπαντωνίου και η ορχήστρα του ξεσήκωσε το κοινό με γνώριμους σκοπούς.

Η παραδοσιακή γιορτή στο λιμάνι της Σουβάλας κράτησε ως αργά, αφήνοντας διοργανωτές και επισκέπτες απόλυτα ικανοποιημένους.