Η Νέλλη Λαγάκου για το Νικηφόρο Βρεττάκο. Από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Τη λογοτέχνη και συγγραφέα κυρία Νέλλη Λαγάκου φιλοξένησε σήμερα το απόγευμα ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας σε μία εκδήλωση - αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Φλώρα Αλυφαντή. Να σημειώσουμε ότι η αποψινή εκδήλωση αποτελεί ένα φόρο τιμής στον ποιητικό λόγο και την πολύχρονη δημόσια παρουσία του Νικηφόρου Βρεττάκου, ο οποίος τιμάται με ανάλογες εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, η προσκεκλημένη του συλλόγου κυρία Νέλλη Λαγάκου έχει γράψει το δοκίμιο: "Νικηφόρος Βρεττάκος: Ο ποιητής της αγάπης", βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διογένης". Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση.


Η Νέλλη Λαγάκου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας όπου έζησε μέχρι που ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Απεφοίτησε από τη Χαροκόπειο Ανωτάτη Σχολή Οικιακής Οικονομίας της Αθήνας και στη συνέχεια έφυγε για Η.Π.Α., όπου και συνέχισε τις σπουδές της, αλλά και εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς.Στην Ελλάδα εργάστηκε στον Ιδιωτικό τομέα, Χαροκόπειο Α.Σ.ο.ο., στη Δευτ/θμια Εκπ/ση και τώρα είναι Σχολική Σύμβουλος Δευτ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελλ.Παιδ.Βιβλίου. Έχει συνεργαστεί με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, περιοδικά, εφημερίδες και την εγκυκλοπαίδεια "Ελληνικά Γράμματα". Έχει λάβει μέρος στο ποιητικό φεστιβάλ (1997) του ΠΟΖΝΑΝ της Πολωνίας. Έχει τιμηθεί με έπαινο στο 10 Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του 2000 από το Σύλλογο Λόγου Τέχνης & Ελληνικού Πολιτισμού της Βαυαρίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png