Με πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού, η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Αίγινα.

Φωτογραφία Βασιλική Ταντάουι.
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στον κινηματογράφο "Άνεσις", πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Αίγινα, με το κοινό του νησιού να τιμά με την παρουσία του τους δημιουργούς των ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ και να δημιουργεί αισιοδοξία και για την προσέλευση των επομένων ημερών. Κατά τη χθεσινή ημέρα του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν οι ταινίες "Οι αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο (Σκηνοθεσία-Σενάριο-Ήχος: Γιώργος Μουστάκης, Νίκος Λαμπότ), Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας (Σκηνοθεσία: Ηλίας Χωραφάς) και το Σκάπετα (Σκηνοθεσία-Σενάριο-Φωτογραφία: Μένιος Kαραγιάννης).


Δυστυχώς μία 10λεπτη βροχή ανάγκασε πολλούς θεατές να φύγουν, αλλά και δεκάδες να περιμένουν καρτερικά στις θέσεις τους μέχρι να τελείωσει η βροχή. Οι προβολές χθες ξεκίνησαν στις 21:15 και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά πριν τις 1 τα ξημερώματα). Οι πρώτες εντυπώσεις του κοινού είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ενώ την ικανοποίησή της για την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ εκφράζει και η ομάδα Aegina Rising. Χθες το φεστιβάλ παρακολούθησαν περισσότεροι 300 θεατές.

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίζεται σήμερα με τις ταινίες: Ομορφιές και δυσκολίες - Μίτσιγκαν (Σκηνοθεσία-Σενάριο: Kίμων Τσακίρης) Living in interesting times (Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μassimo Pizzocaro) Ες εύριον τα σπουδαία - Μία μικρή άγνωστη Μαθήτρια (Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μιχάλης Λυκούδης) και το Κλεμμένο μας Τσίρκο (Σκηνοθεσία-Σενάριο: Χρήστος Πανάγος, Kώστας Μακρινός). Οι προβολές ξεκινούν στις 9:15 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png