Με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ξεκινά αύριο Πέμπτη το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Δωρεάν η είσοδος για τους μαθητές της Αίγινας.

Για τρίτη φορά το νησί, στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, φιλοξενεί αύριο μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Το κορυφαίο μουσικό σχήμα ανοίγει με αυτό τον τρόπο το 8ο Μουσικό Φεστιβάλ στην παραλία της Αύρας στις 9 το βράδυ. Για το σημαντικό αυτό γεγονός, μίλησε σήμερα στο Aegina Portal ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας κύριος Γιώργος Καλόφωνος. Ο κύριος Καλόφωνος χαρακτήρισε ως σπάνια τη συναυλία και κάλεσε τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού να την παρακολουθήσουν από κοντά.


Σημείωσε επίσης ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος το φεστιβάλ λόγω της οικονομικής κρίσης, η ποιότητα των συναυλιών παραμένει υψηλή, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές με τη βοήθεια των οποίων το φεστιβάλ μπορεί να γίνεται και φέτος πραγματικότητα. Μάλιστα στα πλαίσιο του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα, προσκαλεί όλους τους μαθητές  της Αίγινας να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών..

Τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας προγραμμάτισε μία θεατρική παράσταση την ίδια ώρα με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μάλιστα στη θέση μίας παράστασης που είχε ήδη αναβληθεί. Ο κύριος Καλόφωνος σημείωσε ότι αυτό δημιούργησε πολλά τεχνικά προβλήματα, συμπλήρωσε όμως ότι με τις προσπάθειες των ανθρώπων του φεστιβάλ αυτά ξεπεράστηκαν.

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Σολίστ: Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
 
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770 – 1827)
Εισαγωγή  Έγκμοντ, έργο 84
 
Καμίγ Σαιν-Σανς (1835 – 1921)
Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 33
 
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770 – 1827)
Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 36
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png