Χαιρετισμοί επισήμων για την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού και βράβευση του Μάρκου Δραγούμη για την προσφορά του στην μουσική παράδοση.

Μετά την τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων, του δημάρχου Αίγινας και της διοργάνωσης του φεστιβάλ. Την έναρξη του φεστιβάλ χαιρέτησαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Φλώρα Αλυφαντή, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κύριος Νίκος Τζίτζης και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Μάλιστα ο κύριος Σακκιώτης κατά τη διάρκεια της ομιλία τους βράβευσε τον κύριο Μάρκο Δραγούμη για τη συνολική προσφορά του στη μουσική παράδοση του τόπου.

Ακολούθησε η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Δημήτρη Κατσικάρη, του κυρίου Βασίλη Πανκό, Περιφερειάρχη του Ουκρανικού Σταρομπέσεβο, επικεφαλής Ουκρανικής αποστολής που επισκέφθηκε την Αίγινα για το Φεστιβάλ Φιστικιού και τέλος της προϊσταμένης της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης κυρίας Ελβίτας Βολικού.